Через вимушені карантинні заходи у Кропивницькому пропонують підвищити плату за проїзд

Через вимушені карантинні заходи у Кропивницькому пропонують підвищити плату за проїзд

Через вимушені карантинні заходи у Кропивницькому пропонують підвищити плату за проїзд
.

Інструктажі з дотримання норм законодавства про карантин відбулися на підприємствах-автоперевізниках Кропивницького. Про це Суспільному розповів заступник голови обласної асоціації перевізників Дмитро Вінницький. Каже, за його оцінками, автопідприємства відучора і до 3 квітня працюватимуть у збиток.

На кінцевій зупинці маршруту №44 у селищі Гірниче заступник голови обласної асоціації перевізників інструктує водіїв, а також роздає їм марлеві пов’язки. ‘‘Вам видається три марлеві пов’язки – вони багаторазового використання. Одна маска не більше ніж на 3-4 години. Що стосується обмежень, то у салоні має бути не більше 10 чоловік’’.

Водій маршрутки Ігор Поцелуйко каже, конфліктних ситуацій, коли одночасно в автомобілі може бути не більше 10 людей, чекає вранці та ввечері. ‘‘Я думаю, у час пік можливо таке буде, що люди, яким треба дістатися до роботи у такий малий проміжок часу, спровокують конфліктну ситуацію. Якщо вже геть не подіють наші умовляння, думаю, треба зупинити автомобіль, щоб пасажири між собою розібралися. Якщо ми будемо застосовувати силові методи, нічого хорошого з цього не вийде’’.

За даними Дмитра Вінницького, заступника голови обласної асоціації перевізників, відучора автопідприємства міста працювали без прибутку, всі зароблені гроші витратили на паливно-мастильні матеріали. ‘‘Є фінансова проблема зараз, але ми сподіваємося, що керівництво держави прийме рішення щодо якихось податкових канікул, для того, щоб ми дійсно не зайшли у фінансову кабалу’’.

Щоб перевізники не несли збитки, Віктор Житник, начальник міського управління транспорту пропонує підвищити плату за проїзд для кропивничан. ‘‘Дуже великі збитки будуть. Ми працюємо над тим, як унеможливити їх. Логічним було б підвищити вартість проїзду. Але підвищення вартості проїзду - це складна процедура, вона відрегульована державою таким чином, що провести її так одномоментно неможливо’’.

Заступник голови обласної асоціації перевізників вважає, за нинішньої ситуації водії будуть відмовлятися виїжджати на маршрут.

Фото: Романа Круніча

На початок