Перерахунки за тепло: тернополяни отримують нові платіжки

Перерахунки за тепло: тернополяни отримують нові платіжки

Перерахунки за тепло: тернополяни отримують нові платіжки
. Діана Ярошенко/Суспільне Тернопіль

Тернополяни з індивідуальним опаленням отримали перераховані платіжки за опалення. Йдеться про квартири, в яких комісія зафіксувала ізольовані труби центральної системи.

Про це розповів Суспільному голова правління ОСББ Тернополя Сергій Лупак. За його словами, тим, хто не отримав перерахованої платіжки за січень, рахунок можуть зменшити наступного місяця.

Тернополянка Людмила Лукіян живе в будинку на вулиці Чорновола, її квартира – єдина в домі з індивідуальним опаленням.

"Це перерахунок за грудень по заявах і по актах, які складали комунальні комісії. Кажуть, що ще будуть якісь зміни. Бачите, тут призупинили нарахування за стояки".

Людмила Лукіян вагається, платити чи не платити 827 гривень за два місяці?

"Я, якщо чесно, не розумію цих нарахувань, звідки ці цифри? Тому що за грудень було 672 гривні. Вони сказали, що перерахували 170 гривень, але я їх, якщо сумую всі платежі, не бачу. Я ще піду це з'ясовувати".

У будинку на вулиці 15-го Квітня в Тернополі мешкає Степан Демків. Каже, нову платіжку ще не отримував. Комісія до нього не приходила. У грудневій платіжці за опалення загальних площ – 212 гривень. Розповідає, за труби централізованого опалення у своїй квартирі платити не проти, але за обігрів під'їзду – не платитиме.

"За три стояки заплачу. Але за коридор і за їхні підвали я платити не буду. Воно ж не опалюється, розумієте? Навіть, якщо й будуть коридор опалювати, то я не знаю, чи всі будуть платити, бо люди не мають, чим платити".

Степан Демків каже, в його під’їзді батареї працюють тільки на першому поверсі.

Чоловік розповів, що труби в підвалі ізольовані тканиною, а не скловатою.

Голова правління об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Тернополя Сергій Лупак каже, немає вимог щодо матеріалу, яким мають ізолювати труби.

"Перераховані платіжки прийшли не всім. Це пов'язано з тим, що не всі вчасно подали акти обстеження будинків", – розповів чоловік.

"Щоб точно ввійти в перерахунок і зафіксувати, треба було подати акти до 26 січня. Тому ті, хто подали до 26 січня, уже побачили, що в їхніх платіжках є перерахунок. Всі інші мешканці, де акти подали після 26-го січня, можуть побачити зміни у своїх рахунках за наступний місяць. В березні буде перерахунок за лютий із врахуванням акту обстеження"

Нагадаємо, в січні тернополяни з індивідуальним опаленням почали отримувати платіжки за тепло. Це рахунки за обігрів під’їздів і підвалів у багатоповерхівках, а також за труби центральної системи опалення, які проходять у квартирах, розповів заступник начальника «Тернопільміськтеплокомуненерго» Богдан Миськів. За його словами, оплату за тепло нараховують через зміни до закону про житлово-комунальні послуги, які прийняли торік. 13 січня створили комісії, які перевіряють будинки зі змішаним типом теплопостачання. До 15 лютого вони мають обстежити понад 700 будинків.

Скільком тернополянам перерахували платіжки, сказати не можуть, каже директор Тернопільміськтеплокомуненерго Андрій Чумак. Адже, за його словами, ці дані постійно змінюються.

Читати ще:

На початок