В Івано-Франківську покажуть виставу "Як рятували країну Мережину"

В Івано-Франківську покажуть виставу "Як рятували країну Мережину"

В Івано-Франківську покажуть виставу "Як рятували країну Мережину"
. Фото: Суспільне Карпати

10 лютого актори Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки провели допрем’єрний показ вистави "Як рятували країну Мережину". У ній глядач, який прийде вже на прем'єру, побачить схожість цієї країни з Україною, розповів Суспільному режисер-постановник спектаклю Ігор Прокоп’як.

З його слів, в основі вистави — п’єса сучасної авторки Світлани Конощук.

Окрім ляльок, на сцені гратимуть актори. За сценарієм, хлопець Євген намагається врятувати країну Мережину, на яку напав величезний злий павук.

В Івано-Франківську покажуть "Як рятували країну Мережину"
На країну Мережину нападає павук. Фото: Суспільне Карпати

"У тих країнах, де все гарно, завжди знайдеться якийсь сусід, якесь зле страшне око, якому ця краса не сподобається. Жителів цієї країни бере в полон злісний павук і її потрібно рятувати. На допомогу кличуть реального хлопчика", — каже Ігор Прокоп’як.

Серед героїв вистави – равлик Клубозяка. Його грає актор театру ляльок Тарас Винник. Чоловік розповідає, перевтілитися в роль було не складно.

В Івано-Франківську покажуть "Як рятували країну Мережину"
Равлика Клубозяку грає актор Тарас Винник. Фото: Суспільне Карпати

"Мій герой — трішки боягузливий. Але коли виникає вибір: тікати з країни Мережини, якою заволодів павук, чи боротися до кінця, то він вирішує боротися до кінця. У фіналі все-таки happy end", — каже Тарас Винник.

Атмосферу країни Мережини глядачам передадуть завдяки спецефектам, розповідає художниця-постановниця вистави Любава Бай.

"Основні ляльки у нас — дуже яскраві, різнобарвні. У нас країна Мережина, тому вони стилізовані під маленькі ниточки, мотузочки, ґудзички, булавочки. Є дуже смішний, на мій погляд, персонаж — Клубозяка. Це — трошки технічно складна лялька, ми такої не створювали досі", — розповіла Любава Бай.

Вистава "Як рятували країну Мережину" триває 40 хв. За словами режисера Ігоря Прокоп’яка, вона передбачена для сімейного перегляду.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок