У громаді на Тернопільщині встановили контейнер для вживаного одягу

У громаді на Тернопільщині встановили контейнер для вживаного одягу

У громаді на Тернопільщині встановили контейнер для вживаного одягу
. Фото:Тетяна Демчук

У Ланівцях встановили контейнер для вживаного одягу. Його купили за гроші благодійників. Про це Суспільному розповіла голова громадської організації "Простір Активної та Сучасної" Тетяна Демчук.

За її словами, ідея поставити контейнер, де збиратимуть речі для малозабезпечених сімей громади, виникла в 2015 році. Членкині організації двічі подавали проєкт на ґранти, але не змогли пройти відбір. Тому за допомогою Тетяна Демчук звернулася до своєї однокласниці Наталії Луцик, яка проживає в Норвегії.

"Вона уродженка Лановець, ми з нею вже говорили на цю тему. Наталя розповіла, що в Норвегії дуже багато таких контейнерів. Вона сказала, що збиратиме гроші, а ми вже на місці будемо тим всім процесом керувати, ми так і зробили. Вона зібрала гроші серед українців у Норвегії. Вона сама знайшла і домовилася з постачальником. Наша учасниця з чоловіком поїхала до Львова і забрала цей контейнер", – каже Демчук.

Встановили контейнер поблизу приміщення товариства Червоного Хреста. Тетяна Демчук розповіла, що можна залишати в контейнері:

"Головне, щоб все було чисте, не порване, в чому можна ще ходити. Ми наголошуємо на тому, щоб не несли лахміття, яке потім треба буде перебирати, бо його ж потім треба буде кудись утилізувати. Тому це має бути чистий одяг, взуття, сумки, постіль, рушники, іграшки м’які".

Речі з контейнера сортуватимуть і зберігатимуть у товаристві Червоного Хреста. Загалом у Лановецькій громаді є більше тисячі людей з малозабезпечених сімей. Про це розповіла виконувачка обов’язків голови Лановецької організації Червоного Хреста Тетяна Яцула.

Що відомо

На початок