На Черкащині під час ремонту школи підрядник привласнив 150 тисяч гривень

На Черкащині під час ремонту школи підрядник привласнив 150 тисяч гривень

На Звенигородщині під час ремонту школи підрядник привласнив 150 тисяч гривень. До суду скерували обвинувальний акт, розповіла Суспільному речниця Черкаської обласної прокуратури Світлана Андрейченко.

Слідство встановило, що підприємець в акти будівельних робіт вносив неправдиві дані та завищував обсяг виконаних робіт:

"Обвинувачений, виконуючи договір підряду з капітального ремонту їдальні в одній із загальноосвітніх шкіл області на Звенигородщині, використовуючи своє службове становище, видав акти приймання будівельних робіт з неправдивими відомостями. Він завищував обсяг і види виконаного ремонту, таким чином привласнив понад 150 тисяч гривень", — розповіла речниця.

До суду скерували обвинувальний акт за ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 191 Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем КК України. Санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також речниця повідомила, що після встановлення органами досудового розслідування вказаного факту, підприємець у повному обсязі відшкодував збитки, завдані місцевому бюджету.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок