Уряд затвердив е-посвідчення ветерана війни

Уряд затвердив е-посвідчення ветерана війни

Офiцiйно

Кабінет Міністрів на засіданні 9 лютого затвердив положення про електронне посвідчення ветерана війни або учасника Революції Гідності. Його можна буде отримати в додатку "Дія" і використовувати нарівні з паперовою книжечкою.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Для е-посвідчень буде створена електронна база даних про українських ветеранів, яких, за оцінками, нараховується близько 1,2 мільйона. Вести цю базу буде Міністерство у справах ветеранів. Вона дозволить автоматизувати обмін інформацією про ветеранів між органами влади.

У базі міститимуться відомості, на основі яких формуватиметься електронний аналог посвідчення ветерана війни. Електронне посвідчення ветерана буде повним аналогом паперового посвідчення і може використовуватися для отримання ветеранських пільг і під час звернень до органів влади.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачав створення Єдиного державного реєстру ветеранів.

Читайте також

Шеринг техпаспорта і довідка про несудимість. Які нові послуги з'явилися в "Дії"

Вакциновані українці 60+ отримають від держави "смартфон і пільговий тариф" — Зеленський

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок