Хмельничанка Ольга Полюк розповіла, про підготовку до Олімпіади та яку програму підготувала

Хмельничанка Ольга Полюк розповіла, про підготовку до Олімпіади та яку програму підготувала

Ексклюзивно
Хмельничанка Ольга Полюк розповіла, про підготовку до Олімпіади та яку програму підготувала
. http://t1.gstatic.com/

Спортсменка з Хмельницького Ольга Полюк, яка виступатиме у категорії фристайл на ХХІV Зимових Олімпійських іграх у Пекіні, напередодні свого виступу поспілкувалася з Суспільним.

У коментарі спортсменка розповіла про найскладніший елемент, який підготувала для перемоги, як проходила підготовка до змагань та кого вважає найголовнішими суперниками.

"Ми знаходимось в Чжанцзякоу. Прилетіли 1 лютого. З 7 лютого почали основну підготовку до змагань, до цього проходили акліматизацію і тренувалися у спортивних залах. Коли приїхали було дуже холодно, вночі було до -20, і сильний вітер. Взагалі найголовніше – щоб у день змагань не було вітру, адже вітер дуже заважає", - розповіла спортсменка.

За її словами, участь у відкриті Олімпіади не брали, адже хвилювалися, щоб не захворіти.

"По-перше, це дуже урочиста церемонія довга – будемо втомлені. Також, щоб не заразитися перед змаганнями, ми вирішили, що краще не ризикувати і подивитися по телевізору відкриття", - каже Ольга Полюк.

Яку програму підготували?

"У мене підготовлена програма з подвійними і потрійними стрибками. Вже тут будемо стрибати і вирішувати, що краще. Найскладніший елемент - потрійне сальто з двома гвинтами", - говорить Ольга Полюк.

Кого вважаєте своїми головними конкурентами в боротьбі за перемогу?

"Це Олімпійські ігри, тут всі суперники сильні, але якщо так виділити, то китайці дуже сильні. Тим більше вони в себе вдома і будуть намагатися зробити все можливе. Потім австралійки дуже сильні, американки. Ну взагалі, всі команди сильні і всі готові до змагань", - розповіла хмельничанка.

Відомо, що це вже не перша ваша Олімпіада, а вже четверта у кар’єрі. Ви аналізували, напевно, що раніше завадило досягти успіху, і як налаштовані саме тепер?

"Кожного разу ти налаштований показати свій максимум, зробити програму якнайкраще. Щось виходить, щось не виходить. Робили аналіз, старалися не допустити тепер цих помилок. Побачимо", - каже Ольга Полюк.

Як і де тренувалися до Олімпіади?

"Перед самою Олімпіадою, останній Кубок світу, останні змагання у нас були в США, у штаті Юта. Саме там ми залишилися на два тижні тренуватися. Вже не змінювали місце, щоб не перелітати. Там і залишились, там нам, в принципі, дуже пощастило з погодою. Ми там тренувались і навіть не заїжджаючи додому, зразу звідти прилетіли сюди", - говорить спортсменка.

Коли відбудеться виступ?

"13 і 14 лютого у нас будуть виступи", - розповіла Ольга Полюк.

Що відомо

На початок