Японець, який навмисне поширював коронавірус, помер від коронавірусу

Японець, який навмисне поширював коронавірус, помер від коронавірусу

Японець, який навмисне поширював коронавірус, помер від коронавірусу
.

Громадянин Японії, який після виявлення у нього вірусу COVID-19 пообіцяв сприяти його розповсюдженню, помер у лікарні від запалення легенів.

Як повідомляє Kyodo News з посиланням на слідчих, на початку березня 57-річний чоловік з міста Гамагорі у префектурі Аіті після виявлення у нього коронавірусу самовільно залишив лікарню та пішов до філіпінського пабу, незважаючи на прохання медиків залишитися вдома.

Коментуючи ситуацію, місцева влада повідомила, що не мала можливості заборонити японцю виходити на вулицю. Також чиновники розповіли, що чоловік лишався у пабі близько 40 хвилин, ще 15 хвилин він провів у традиційній японській пивній ідзакая.

У пабі чоловік співав караоке та обійняв співробітницю, яка його обслуговувала. Хоча вона й отримала негативний результат тесту на вірус, 8 березня у іншої 30-річної працівниці закладу піднялася температура, а пізніше у неї діагностували COVID-19, повідомили представники місцевої влади.

Після того, як у жінки діагностували зараження на коронавірус, поліція розпочала розслідування та планувала допитати підозрюваного. Обидва заклади з 4 березня тимчасово припинили свою роботу.

За повідомленнями японських видань, чоловік заразився коронавірусом від своїх батьків, разом з якими він жив. Перш ніж вирушити на таксі до пабу, чоловік сказав батькам, що хоче "поширити вірус".

Що відомо

  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
  • 17 березня уряд Молдови оголосив надзвичайний стан через ситуацію з коронавірусом.
  • Через поширення коронавірусу уряд Чехії повністю закрив державний кордон, Болгарія оголосила надзвичайний стан, а у Польщі введено "стан епідемічної загрози".
  • Надзвичайний стан терміном на місяць також запроваджено у Казахстані.
  • Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала обмежити пересування між країнами без нагальної потреби.
  • Через ситуацію з коронавірусом скасовано проведення пісенного конкурсу Євробачення-2020.
  • Уряд вирішив ввести карантин на три тижні по всій території України.
  • Станом на вечір 17 березня в Україні виявлено 14 хворих на коронавірус, двоє людей померли, ще 12 перебувають на лікуванні. Шість із семи нових випадків зареєстровано в Чернівецькій області, один — у Київській.
  • На території Київської області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус.
  • Поки у столиці не працює метрополітен, Київпастранс та приватні перевізники зобов’язані з 12 год 18 березня до 3 квітня забезпечити маршрути наземного транспорту, які дублюватимуть рух метро.

На початок