Коронавірус в Україні: виявлено 14 хворих, 2 померли

Коронавірус в Україні: виявлено 14 хворих, 2 померли

Доповнено
Коронавірус в Україні: виявлено 14 хворих, 2 померли
.

Станом на вечір 17 березня в Україні виявлено 14 хворих на коронавірус, двоє людей померли, ще 12 перебувають на лікуванні.

Упродовж дня 17 березня підтверджено 7 нових випадків інфікування коронавірусом, в тому числі один летальний, повідомляє Центр громадського здоров'я. Шість із семи нових випадків зареєстровано в Чернівецькій області, один — у Київській.

На Київщині захворювання виявлено у 44-річного чоловіка, що був за кордоном. У Чернівецькій області коронавірус виявили у 33-річної жінки, яка померла 16 березня "від супутнього захворювання". Хвору шпиталізували 14 березня в інфекційне відділення обласної лікарні у Чернівцях. Попередньо місцеві лікарі говорили, що її смерть не була пов'язана з коронавірусом.

"Інші хворі з Буковини — особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців та шість місяців. Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку", — йдеться в повідомленні МОЗ.

Таким чином, нині в Україні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я отримано 14 позитивних результатів на коронавірус: Чернівецька область — 10, Житомирська — 1, Київська область — 1 та Київ — 2.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більше 640 зразків.

Що відомо

  • 3 березня у Чернівцях було підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус в Україні. Інфікований чоловік перебував в окремому боксі інфекційного відділення в Чернівецькій обласній лікарні. У його дружини тест на коронавірус — негативний.
  • 12 березня у Чернівцях підтвердили ще один випадок коронавірусу. Чоловіка із симптомами ГРВІ шпиталізували.
  • 16 березня у двох жінок у Чернівецькій області підтвердили зараження коронавірусом.
  • 16 березня підтверджені два випадки коронавірусу в Києві.
  • 13 березня в Україні було зафіксовано першу смерть від коронавірусу. У лікарні Радомишля (Житомирська область) померла жінка 1949 року народження, яка на початку місяця повернулася з Італії, займалася самолікуванням, а до лікарів звернулася лише 12 березня.
  • 16 березня в інфекційному відділенні обласної клінічної лікарні в Чернівцях померла жінка, яку перевіряли на коронавірус. За словами директорки Департаменту комунікацій ОДА Вікторії Гатрич, жінка померла через важку супутню неврологічну патологію, не пов'язану з проявами коронавірусної інфекції. Результатів перевірки на коронавірус та той час очікували.
На початок