"Не вистачило повітря". Чому Валентина Семеренко не фінішувала в індивідуальній гонці Олімпіади-2022

"Не вистачило повітря". Чому Валентина Семеренко не фінішувала в індивідуальній гонці Олімпіади-2022

Ексклюзивно
"Не вистачило повітря". Чому Валентина Семеренко не фінішувала в індивідуальній гонці Олімпіади-2022
. НОК

Біатлоністка пройшла два кола дистанції, але до третього вогневого рубежа не дійшла.

У Пекіні відбувся перший особистий старт з біатлону на Олімпіаді-2022 - жіноча індивідуальна гонка. Вона визначила першу олімпійську чемпіонку Пекіну - нею стала німкеня Деніз Геррманн.

Україна в індивідуальній гонці була представлена трьома спортсменками. Юлія Джима та Ірина Петренко фінішували у топ-15, показавши найкращі результати України у сезоні в особистих гонках.

Читайте також: Юлія Джима та Ірина Петренко - у топ-15 індивідуальної гонки на Олімпіаді-2022: результат

Останню серед українок стартувала Валентина Семеренко. Однак вона не закінчила гонку, знявшись під час проходження третього кола. А покидала межі олімпійської траси лише за допомоги персоналу збірної України.

Що трапилося із Семеренко?

Семеренко за підсумками двох вогневих рубежів закрила дев'ять з десяти мішеней, заробивши одну хвилину штрафу. І навіть з таким результатом йшла у топ-25 з відставанням 1:41 хвилини.

Проте на третьому колі Семеренко чимало програла на дистанції. Вже на позначці 6.9 км відставання збільшилося на 40 секунд, а через кілометр - ще на 14 секунд.

До третьої стрільби Семеренко не дійшла, пересуваючись лише за допомогою персоналу. І лише після гонки головний тренер жіночої команди Урош Велепець розповів Суспільне Спорт про стан біатлоністки, та що насправді з нею трапилося.

"Лікарі нею займаються. Не вистачило повітря. Розпочала добре перше коло, але потім холодне повітря. У неї є незначна алергія на холод. Вона захлинулася, хотіла пробігти, але вже не було сенсу. Треба було раніше зійти з траси, але вона боролася до кінця", - розказав Велепець.

"Зараз їй краще, нею займаються лікарі. Падіння? Ні, не було, просто не могла бігти. Виник спазм, і вона не змогла бігти".

Велепець не конкретизував, чи буде готуватися Семеренко до спринту. Зараз у складі збірної України залишилися дві здорові біатлоністки - Джима та Петренко.

Що відомо

  • Перед індивідуальною гонкою Україна залишилася у складі трьох біатлоністок. Олена Білосюк та Дар'я Блашко вибули через позитивний тест на коронавірус. Ще ж одна спортсменка, Анастасія Меркушина, лише у неділю, 6 лютого, прибула у Пекін, і її старт поки що не гарантований.
Читайте також: "Немає жодних симптомів коронавірусу". Що сказав Урош Велепець про позитивний тест у Дар'ї Блашко
  • Для Валентини Семеренко індивідуальна гонка у Пекіні стала другою на Олімпіаді-2022. Перед цим вона потрапила у склад на змішану естафету, де заробила три кола штрафу.
  • Семеренко уп'яте виступає на Олімпійських іграх. У 2014 році вона у складі жіночої естафети стала олімпійською чемпіонкою.

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок