"Є запас: сани ще не в бойовій готовності". Українські санкарки – про тренування на Олімпіаді-2022

"Є запас: сани ще не в бойовій готовності". Українські санкарки – про тренування на Олімпіаді-2022

Ексклюзивно
"Є запас: сани ще не в бойовій готовності". Українські санкарки – про тренування на Олімпіаді-2022
. AP

Туницька та Стецьків розповіли, як пройшли тренувальні заїзди на олімпійській трасі, як зміниться екіпірування перед головними спусками змагань та що для них означає ця Олімпіада – для Суспільне Спорт.

Українські санкарки Юліанна Туницька та Олена Стецьків провели другі тренування на Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Спортсменки проводили тренувальні заїзди в групі B, до якої входить 17 учасниць.

Стецьків і Туницька показали 12-й і 13-й результати в першому заїзді першого тренувального дня, а в другому – 13-те й 14-те. Другий тренувальний день вийшов удалішим для Туницької: їй вдалося ввійти до топ-10 групи в третьому заїзді, а в четвертому стати 14-ю. А от Стецьків не впоралася з третім і не змогла фінішувати, проте мінімально реабілітувалася в четвертому – 15-те місце.

Найкращий час Олена показала в найпершому тренувальному заїзді – 1:00.271 хвилини. Для Юліанни найвдалішим був третій – 1:00.382.

Після тренування санкарки поділилися враженнями від динаміки своїх результатів та очікуваннями від основних олімпійських стартів із Суспільне Спорт.

Читайте також: "Холодно і не можеш показати себе". Прима - про виступ у змішаній естафеті Олімпіади-2022

Що сказали спортсменки

Юліанна Туницька

"Перші заїзди пройшли загалом добре. Трасою я дуже сильно задоволена, як і своїми заїздами. Звичайно, сподіваюся на кращі олімпійські заїзди: що вони пройдуть добре, без перевертань, бортиків та подібного – з найкращим результатом що на старті, що на фініші.

Чи є запас? Звичайно, адже сани ще не в повній бойовій готовності. Вони ще в обклейці, щоб до Олімпіади дійти в найкращій комплектації. І екіпірування буде дещо краще, хоча зараз воно в нас [теж] хороше. Ми поміняємо комбінезони та взуття".

"Що для мене означає Олімпіада?.. Це важке філософське запитання. Як тільки я починала [займатися санним спортом], мала мрію [виступити на Олімпіаді]. Коли минула Олімпіада2018 року в південнокорейському Пхьончхані. відбувалася, мені було лише 15 років, тому про наступну я могла лише мріяти".

"[Зараз] мені 18. Це не так багато. Але минулого року я зрозуміла: якщо піднатисну, буду старатися – все можливо. Для мене це одні з найголовніших стартів у кар'єрі. Ще два роки тому я виступала на юнацьких Олімпійських іграхУ 2020 році в Лозанні Туницька ввійшла до топ-5 у особистих змаганнях., а вже сьогодні маю честь представляти Україну на дорослих".

Олена Стецьків

"Що трапилося в першому заїзді? Я сама ще не можу зрозуміти, тому що в мене не було проблем на цій точці, коли ми були тут минулого разуПід час підготовки та змагань у Яньціні на початку сезону.. Буду дивитися відео, аналізувати. У другому заїзді вже все було добре. Сподівюся, так і буде далі".

"Зараз менше хвилювань, але більша відповідальність, тому що це вже мої треті Олімпійські ігри. Досвіду в мене вистачає. Потрібно просто зібратися й показати все, на що я спроможна. Я налаштована... Але на перший заїзд я теж була налаштована", – розсміялася Олена.

Що відомо

  • Юліанна Туницька – 18-річна українська санкарка, яка представляє Тернопільську область. Для спортсменки це дебютна Олімпіада в кар'єрі.
  • На своєму першому й поки єдиному чемпіонаті світу-2021 Туницька посіла 30-те місце. Її найкращий результат у цьому сезоні Кубка світу – 24-те місце в Яньціні та Сігулді.
  • Олена Стецьків – 27-річна українська санкарка, яка представляє Львівську область. Олімпіада в Пекіні стане для нею третьою в кар'єрі. У Сочі-2014 вона посіла 26-ту позицію, а в Пхьончхані-2018 – 28-ме.
  • Найкращий результат Стецьків на рівні чемпіонатів світу – 21-ше місце. Її топрезультат цього сезону Кубка світу – 18-те місце в Обергофі.
  • Окрім особистої дисципліни, Стецьків також заявлена на командні змагання.
Читайте також: "Точно не друзі". Українська бобслеїстка Гунько - про відносини з спортсменами ОКР на Олімпіаді-2022

Що далі

  • Неділя, 6 лютого. 13:30 – Чоловіки-одиночки. 3-й і 4-й заїзди
  • Понеділок, 7 лютого. 13:50 – Жінки-одиночки. 1-й і 2-й заїзди
  • Вівторок, 8 лютого. 13:50 – Жінки-одиночки. 3-й і 4-й заїзди
  • Середа, 9 лютого. 14:20 – Двійки. 1-й і 2-й заїзди
  • Четвер, 10 лютого. 15:30 – Командні змагання

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

Читайте також: "Дуже складні умови для стрільби". Біатлоністка Блашко - про умови у Пекіні перед Олімпіадою-2022
На початок