Міжміський пасажирський транспорт припинить курсувати в Житомирській області

Міжміський пасажирський транспорт припинить курсувати в Житомирській області

Міжміський пасажирський транспорт припинить курсувати в Житомирській області
. Оригінальне

Міжміський пасажирський транспорт припинить курсувати у Житомирській області. Це один із аспектів протидії поширення коронавірусу. Таке рішення прийняли посадовці, а перевізники підтримали.

Житомирянка Вікторія Калах сьогодні їде до мами в село Жадьки Черняхівського району. Як повертатиметься завтра до Житомира – поки не знає.

Вікторія Калах, житомирянка: "Я розумію, що завтра я приїду назад і не знаю чи її побачу найближчі два тиждні. Краще зараз поїду, ніж потім нікуди не поїду. Назад поки що не знаю, можливо автостопом, можливо я встигну і до 12 години буду в Житомирі. Всі на карантині, всі вдома, а як батьки? Як родичі тих хто з області, з району? Тільки до мами, додому, сидітиму вдома і більш нікуди не їхати, бо якщо чесно це насправді страшно".

Олег Сабанцев працює водієм на маршуті Житомир-Миропіль. На період карантину планує залишитись вдома: "Я сьогодні перший день на роботі. До цього напарник працював. Я не знаю як ми будемо працювати".

З 16 березня люди почали цікавитись у диспетчерів автовокзалу, чи можна виїхати з міста з 18 березня.

Люся Гурська, диспетчерка вокзалу: "Телефонують не часто. Пасажири підходять питають, чи буде виконуватись рейс. Сьогодні не багато людей виїжджало. Все спокійно"

Сьогодні, 17 березня, на міській автостанції Житомира ажіотажу не має. Розповів начальник міської автостанції Федір Дорощук. 18 березня автостанція працюватиме лише на повернення квитків, які пасажири купили попередньо.

Федір Дорощук, начальник міської автостанції: "Сьогодні працюємо в звичайному режимі. За винятком сполучення міжнародних перевезень та Радомишльського району. Такого ажіотажу не має, тому що всі більш спокійно роз’їхались раніше, коли ввели карантин. А сьогодні рух є, але дуже малий рух. Автовокзал працюватиме в режимі інформаційному та по віддачі грошей пасажирам, які придбали квитки попередньо. Якщо рейси будуть закриті на даний термін, значить запуску на територію автостанції не буде". Окрім автобусного і залізничного міжміського та міжобласного сполучення з 18 березня будуть відмінені і приміські пасажирські перевезення розповів керівник обласного відділу транспорту та зв’язку Валерій Ясинецький.

Валерій Ясинецький, керівник обласного відділу транспорту та зв’язку: "Згідно рішення уряду з 18 березня по 3 квітня заборонено рух пасажирських перевезень на приміських, міжміських, внутрішньо обласних та міжобласних маршрутах. Контроль за виконанням даного рішення несуть органи нацполіції та інші органи".

На початок