З 21-го березня повністю перекриють рух на Гаївському мості в Тернополі

З 21-го березня повністю перекриють рух на Гаївському мості в Тернополі

З 21-го березня повністю перекриють рух на Гаївському мості в Тернополі
.

З 21-го березня повністю перекриють рух на Гаївському мості в Тернополі. Про це під час пресконференції повідомив заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

За його словами, ремонтуватимуть шляхопровід до 1-го вересня. На це з міського бюджету в 2020-му році виділили 25 мільйонів гривень. Перекриття мосту погодили з дорожньою службою та поліцією:

"Ситуація є складною, оскільки під шляхопроводом проходить залізнична колія (міжнародно-транспортний коридор сполученням Берлін-Львів-Київ). Даний шляхопровід небезпечний, тому ми не можемо допустити виникнення техногенних ситуацій. А ризик збільшується з кожним днем".

На час перекриття мосту водії легкових автомобілів зможуть проїхати тимчасовою об’їзною дорогою від вулиці Довженка до Гайової. Схему об’їзду демонструє проєктант Іван Накураш:

"Один з варіантів, який реалізується, - це об’їзд між вулицею Довженка та вулицею Гайова. Сформована тимчасова дорога, яка буде забезпечувати проїзд як жителів міста Тернополя, так і людей, які працюють або обслуговують на даному районі . Весь транзитний транспорт великогабаритний передбачено по ділянках вулиць Будного, М-12 і на сторону Львова Р-41 з виїздом на Збаразьке кільце".

Транзитному транспорту вже заборонено їхати по цих ділянках, розповідає начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук: "Рух великогабаритного транспорту буде здійснюватись через вулицю Микулинецьку, потім вулиця Об’їздна, Будного М-09, Міжнародна траса Тернопіль – Львів, Орава Руська. Потім з’їзд на Р-41, обхід міста Тернополя , 15 квітня і на М-12 тобто напрямок на Хмельницький. Якщо брати по місту Тернопіль, то переважно легковий весь транспорт – буде трохи більше навантаження на транспортний потік , це Гайова вулиця , Замонастириського, так званий горбатий міст, вулиця Дівоча, Монастирського і Лесі Українки".

Директор Тернопільмостобуду Юрій Левкович розповідає, які роботи проводитимуть у 2020 році:

"Плануються і будуються підпірні стінки , які в майбутньому будуть використані в даному участку і плануємо саме основне, коли ми закриємо шляхопровід , проводити всі роботи тільки на шляхопроводі, будуть демонтовані всі балки, які в неналежному технічному стані зараз знаходяться, будуть демонтовані всі опори, і почнемо бурові роботи опор шляхопровода".

З 21-го березня робітники працюватимуть у три зміни, повідомив начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик.

Що відомо:

  • Гаївський міст – частина траси міжнародного значення М-19: Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. Ремонтувати його почали в грудні 2018-го року. Вартість проєкту - понад 205 мільйонів гривень.
  • На мосту вже облаштували буронабивні палі, провели бетонування верхньої частини фундаменту, перенесли газо- та електромережі, виконали перепідключення нової водопровідної мережі, розповів Владислав Стемковський.
На початок