Найбільші авіакомпанії США попередили про "катастрофічні" наслідки запуску 5G в країні

Найбільші авіакомпанії США попередили про "катастрофічні" наслідки запуску 5G в країні

Десять найбільших авіакомпаній Сполучених Штатів заявили, що запуск мережі 5G може призвести до "суттєвих перешкод" у роботі авіаційних систем і позбавити повітряного сполучення "десятків тисяч американців" за кордоном.

Про це повідомляє NBC News.

Авіакомпанії стверджують, що сигнали мережі 5G можуть перешкоджати роботі альтиметрів — обладнання, яке пілоти використовують для розрахунку безпечного злету й посадки в ускладнених погодних умовах.

"Якщо наші транспортні вузли не матимуть можливості безперешкодно здійснювати політ, переважна більшість подорожувальників, які їдуть на відпочинок або по роботі, по суті буде змушена лишитися на землі", — йдеться в листі перевізників до влади США.

Вони вимагають від Федерального авіаційного управління, Федеральної комісії зв’язку й Міністерства транспорту США "негайного втручання", інакше "національна торгівля буде спущена на гальма".

Найбільші телекомунікаційні оператори США — AT&T і Verizon — планують запустити власні мережі 5G в середу, 19 січня. Раніше вони вже погодилися ненадовго відтермінувати розгортання 5G на прохання авіаперевізників.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

  • Технологія 5G передбачає зростання пропускної здатності зв’язку, а отже — збільшення швидкості й кількості каналів обміну даними. На сьогодні зв’язок стандарту 5G доступний у понад 40 країнах світу.
  • AT&T і Verizon раніше запевняли, що їхні мережі 5G не становитимуть загрози для авіаційного сполучення. Для цього вони погодилися зокрема розмістити свої передавачі за межами "буферних зон" близько пів сотні аеропортів у США.
  • Федеральне авіаційне управління США заявляло, що вживе заходів, щоб пілоти не використовували альтиметрів під час приземлення в понад 80 аеропортах, біля яких встановлені вишки 5G — зокрема Далласі, Нью-Йорку, Чикаґо і Сієтлі.

Читайте також

Негативний вплив 5G: міф чи реальна загроза людству

Чому Кабмін відтермінував запуск 5G в Україні. Пояснює експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок