Що відомо про двох заражених коронавірусом чернівчанок

Що відомо про двох заражених коронавірусом чернівчанок

Що відомо про двох заражених коронавірусом чернівчанок
.

Стан заражених коронавірусом жінок з Чернівців оцінюється як стабільний, вони перебувають в ізоляції та отримують симптоматичне лікування. Одна з хворих була за кордоном, інша – контактувала з людиною, яка повернулася з країни, де є випадки коронавірусу.

Як повідомила на брифінгу заступниця голови ОДА Наталія Гусак, жінок госпіталізували 6 та 13 березня. У жінки, яку госпіталізували першою, спочатку тест на коронавірус був негативний, другий – показав позитивний результат. Жінка, госпіталізована 13 березня, контактувала з людиною, яка повернулася з-за кордону. За інформацією МОЗ, у цієї людини підтверджено зараження коронавірусом.

Обидві жінки перебувають в окремих боксах інфекційного відділення обласної лікарні, їм надають симптоматичне лікування.

В інфекційні відділення лікарень з підозрою на коронавірус госпіталізовано 30 людей, з них 5 вже виписали.

Як відомо:

  • 3 березня у Чернівцях підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус в Україні. Інфікований чоловік перебуває в окремому боксі інфекційного відділення в Чернівецькій обласній лікарні. У його дружини тест на коронавірус - негативний.
  • 5 березня на Буковині призупинили навчання в школах та вузах. Карантин триватиме до 3 квітня.
  • 11 березня всі садочки закрили на карантин.
  • 12 березня у Чернівцях підтвердили ще один випадок коронавірусу. Чоловіка із симптомами ГРВІ госпіталізували. До того він контактував з дружиною, яка повернулася з Італії. Дружина теж ушпиталена, у неї немає ознак захворювання.
  • У Чернівцях через можливе поширення коронавірусу оголосили надзвичайну ситуацію. Припинили роботу торгово-розважальних центрів і спортклубів, також призупинили рух приміських маршруток.
  • На Буковині підтвердили два нові випадки зараження коронавірусом.
На початок