У Тернополі вшанували пам’ять бійця батальйону "Азов"

У Тернополі вшанували пам’ять бійця батальйону "Азов"

У Тернополі вшанували пам’ять бійця батальйону "Азов"
. Фото: Діана Ярошенко/Суспільне

Тернополянина Павла Баса, який 7 років тому загинув у російсько-українській війні, вшанували на Микулинецькому цвинтарі. Там його друг Михайло Микусь прочитав молитву українського націоналіста.

Михайло Микусь каже, цю молитву написав один із лідерів Організації Українських Націоналістів Осип Мащак своєю кров’ю на стіні в’язниці у Львові 1936-го року. Зараз цією молитвою користується полк "Азов", до якого належав Павло Бас. Михайло Микусь каже, дружив з Павлом приблизно рік:

"Він завжди був вірним товаришем, справжнім другом, він різко відчував несправедливість, тому з початку російської агресії вирушив добровольцем на фронт. По словах хлопців, він був чудовим побратимом".

У Тернополі вшанували пам’ять бійця батальйону "Азов"
Вшанувати бійця прийшли друзі та побратими. Фото: Діана Ярошенко/Суспільне

Також вшанувати пам'ять Павла Баса прийшов голова громадської організації "Сильна Галичина" Володимир Петришин.

"Кожного року ми вшановуємо наших бійців. Стараємось приходити до них частіше, ніж на річниці. На їхню честь ми влаштували спортивні змагання. На честь Павла Баса організували турнір з міні-футболу", - каже голова громадської організації "Сильна Галичина" Володимир Петришин.

Тернополянин Павло Бас загинув на Різдво, 7-го січня 2015-го року під час обстрілу "Градів" у селі Гранітне поблизу Маріуполя, розповів Михайло Микусь. За його словами, Павло був одним із перших загиблих під час російсько-української війни. Його поховали на Микулинецькому цвинтарі 11 січня. Йому було 26 років.

Що відомо

  • У Тернополі вшанували пам'ять загиблих українських бійців
На початок