В ФК "Десна" прокоментували перехід Калітвінцева до "Олександрії" та трансферний бан

В ФК "Десна" прокоментували перехід Калітвінцева до "Олександрії" та трансферний бан

В ФК "Десна" прокоментували перехід Калітвінцева до "Олександрії" та трансферний бан
. Суспільне Чернігів

У футбольному клубі "Десна" готові судитися через перехід одного із лідерів клубу Владислава Калітвінцева до "Олександрії" та сподіваються, що ситуація з трансферним баном через заборгованість по зарплаті перед колишнім гравцем вирішиться найближчим часом.

Про це у коментарі Суспільному розповів прес-аташе клубу Олександр Шевченко. Докладно про це читайте далі.

Що відомо по ситуації з переходом до "Олександрії" Владислава Калітвінцева?

В ФК «Десна» прокоментували перехід Калітвінцева до «Олександрії» та трансферний бан
В ФК «Десна» прокоментували перехід Калітвінцева до «Олександрії» та трансферний бан. Пресслужба ФК "Олександрія"

16 січня команда збирається, він має бути. Він зараз наш гравець по контракту. Те, що його представили як гравця "Олександрії" — це і для нас новина. Ми написали 10 січня лист і на "Олександрію" і на Калітвінцева, щоб роз’яснили свої дії. Якщо це дійсно так (Калітвінцев підписав контракт з "Олександрією", — ред.), то будем у судовому процесі вирішувати з "Олександрією" будуть нам платити штраф. Я так думаю, що офіційно вони представили, але контракт не підписали, бо офіційно не можуть його підписати. Бо його контракт у нас і всі документи в нас і в федерації він зареєстрований як футболіст "Десни".

Владислав Калітвінцев раніше казав, що працює над розірванням контракту…

Так, це є. Але ж є якісь історично складені правила поведінки і співпраці між футболістами і командою. І якщо б футболіст по своєму бажанню міг розірвати контакт – то це був би хаос. Для розірвання контракту мають бути якісь певні умови, або згода двох сторін.

Також він говорив, що ініціював розірвання контракту через борги по зарплаті.

Навіть якби вони були, то це має розглянути комітет федерації (Української асоціації футболу, — ред.), прийняти рішення і визначити, чи є підстави для розірвання. Але коли ти пишеш лист і отримує відповідь від клубу, що підстав нема… Заборгованість у нього є лише за грудень, цього мало для підстав для розірвання. Якщо заборгованість місяць і будуть всі розривати контракт – то не буде ніякого майбутнього.

У всієї команди заборгованість за грудень?

Так.

10 січня з’явилася інформація про те, що на "Десну" наклали трансферний бан через борги по зарплаті перед румунським захисником Константіном Дімою.

Так, це правда, його наклала УЄФА. Це заборона реєструвати нових гравців. Але це тимчасово, бо нашу сторону ще не заслуховували, буде розгляд цієї справи також. Діма поїхав від нас через кілька місяців після того як приєднався (Константін Діма у січні 2021 року підписав контракт з "Десною" на 3,5 роки. Пробув гравцем клубу 5 місяців і за цей час зіграв на полі 1 хвилину, — ред.).

Яким чином йдуть перемовини з Дімою?

Він на контакт не йде, йдуть перемовини з його агентом.

За контрактом він мав отримати понад 400 тисяч доларів.

Так, але ми готові заплатити те, що він заробив, не більше (мова про гроші за 5 місяців, 400 тисяч доларів Діма мав отримати за весь час дії контракту, — ред.). Скільки – це питання не до мене, а до фінансового відділу.

Коли орієнтовно ситуація з трансферним баном вирішиться?

Я думаю, найближчим часом. Комітет УЄФА розгляне цю справу і до кінця трансферного вікна(в Україні воно відкриється 31 січня, а закриється 2 березня, — ред.) точно буде вирішено. Підписання команди(якщо ситуація вирішиться позитивно, — ред.) планується вже після виходу команди з відпустки 16 січня.

Що відомо

На початок