На Полтавщині прогнозують ожеледицю

На Полтавщині прогнозують ожеледицю

На Полтавщині прогнозують ожеледицю
. Фото: pexels.com

11-12 січня на Полтавщині на дорогах можлива ожеледиця. Про це Суспільному повідомила синоптикиня обласного гідрометцентру Наталія Задорожна.

За її словами, 11 січня на території області добова температура повітря коливатиметься від -3 до -5 градусів. Вночі і вдень опадів не очікується. Пориви вітру до 15-20 метрів за секунду. На дорогах можлива ожеледиця.

12 січня на Полтавщині погода буде хмарною з проясненнями, опадів не прогнозують, на дорогах – також ожеледиця. Вночі температура повітря коливатиметься від -9 до -11 градусу, удень – від -9 до -12.

Для використання у зимовий період підрядні організації Служби автомобільних доріг у Полтавській області мають 9 400 тонн технічної солі, 45 тисяч тонн фрикційних матеріалів Фрикційні матеріали являють собою складні композиції на мідній або залізній основі.та 47 тонн бішофітуце природний протиожеледний реагент у формі кристалів, який застосовується для зимової обробки доріг і вулиць в діапазоні температур до -35°С , каже речниця Юлія Ткаченко.

Станом на 9:00 на Полтавщині не скасовували рейси, розповіла керівниця центрального автовокзалу Полтави Оксана Левенко.

Що відомо:

На початок