ТОП-5 порад водіям у зимову погоду від полтавського автогонщинка

ТОП-5 порад водіям у зимову погоду від полтавського автогонщинка

ТОП-5 порад водіям у зимову погоду від полтавського автогонщинка
. pexels.com

Зимовий період є одним із аварійно небезпечних для водіїв. Це, зокрема, через слизьке покриття та значну кількість опадів. Представник Автомобільної федерації України у Полтаві Андрій Приходько розповів Суспільному головні поради для водіїв у таку пору.

Звертати увагу на гуму

Зимова гума м’якіша за літню. Цей дозволяє їй бути значно еластичнішою навіть при низьких температурах. А глибокі протектори дозволяють видавлювати сніг з під коліс. За словами Андрія Приходька, тут треба звертати увагу на їх висоту. Якщо менша ніж п’яти міліметрів, то на засніжених автошляхах ця покришка працювати не буде.

Також на зимовій гумі є значна кількість зигзагоподібних прорізів, що забезпечують якісне зчеплення із засніженим і обледенілим дорожнім покриттям. Це все працює, якщо автівка рухається зі швидкістю до 80 км/год.

Забути про екстрене гальмування

За словами Андрія Приходька, взимку не слід розраховувати на екстрене гальмування. Під час ожеледі це може не спрацювати, а авітку - занести. Тому слід уважно аналізувати дорожню обстановку на автошляхах, аби уникнути аварійних ситуацій.

Слідкувати за погодою

Представник автомобільної федерації радить завчасно дізнаватися, коли дороги прибирає комунальна техніка. Це дозволить спланувати маршрут і їхати по очищеній трасі. За словами Андрія Приходька, також слід звертати увагу на краї доріг. Адже там після посипання піщано-сольовою сумішшю утворюється вода, яка вночі підмерзає. Тому зчеплення із покриттям може різнитися.

Дивитись, де паркуватися

На думку автогонщика, це впливає на роботу техніки і якість чистки автошляхів від снігу. Також на проїзд машин рятувальників чи “швидких”. Тому варто обирати таке місце, щоб нікому не заважати.

Прибрати подалі телефони

Під час зимового періоду треба ще ретельніше слідкувати за дорожньою обстановкою, каже Андрій Приходько. Саме мобільні телефони найчастіше відволікають водіїв. Тому автогонщик радить відкласти їх на час руху. А кермо утримувати обома руками.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок