На Полтавщині від коронавірусу зробили понад 1,2 мільйони щеплень

На Полтавщині від коронавірусу зробили понад 1,2 мільйони щеплень

На Полтавщині від коронавірусу зробили понад 1,2 мільйони щеплень
. Суспільне Полтава

На Полтавщині від коронавірусу вакциновано приблизно 55% населення. Майже за рік у регіоні зробили один 1 200 000 щеплень. За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, нині люди імунізуються менше, зокрема, через новорічні свята.

Перед щепленням бустерною дозою вакцини від коронавірусу сімейна лікарка перевіряє стан здоров’я Людмили Теліжник. Жінка працює медсестрою.

На Полтавщині від коронавірусу зробили понад 1,2 мільйони щеплень
Медсестра Людмила Теліжник і її сімейна лікарка. Суспільне Полтава

"Ми найбільше спілкуємося із хворими людьми і найперші з ними контактуємо. І для того,щоб себе захистити і своїх рідних, нам потрібно вакцинуватися. Я вакцинувалася і не хворіла. Я думаю, що завдяки вакцинації я не захворіла", - говорить медсестра Гожулівської амбулаторії Людмила Теліжник.

У Гожулівській амбулаторії в середньому за день щеплюють півтора десятка пацієнтів, розповіла Суспільному сімейна лікарка Вікторія Стародуб.

"Приходять пацієнти і на першу дозу, і на другу дозу. Бустерну дозу поки що ввели тільки медичним працівникам, які у нас працюють. Сьогодні 15 чоловік про вакцинували, і одну бустерну дозу ввели", - говорить Вікторія Стародуб.

За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, темпи вакцинації у регіоні зменшилися. Згідно із даними РНБО України, в середньому у грудні минулого року, на Полтавщині за добу перше щеплення робили півтори тисячі людей. Нині ж це близько 700 людей.

На Полтавщині від коронавірусу зробили понад 1,2 мільйони щеплень
Вакцинація на Полтавщині. Суспільне Полтава

"Кількість вакцинацій зменшується, бо кількість населення збільшується вакцинованого. Залишається те населення, яке вагається, думає чи потрібно їм щеплюватися чи ні", - говорить директор обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

З початку вакцинації від COVID-19 на Полтавщині імунізувалися майже 55 % населення. Однією дозою щепилися приблизно 624 тисячі людей, решта – двома. Бустерну ж дозу в області вводять усім охочим із кінця минулого тижня, каже Віктор Лисак.

"Хто хоче, хто має дві дози. Якщо було раніше 60+, то зараз всім. Вже в нас бустерною дозою понад 1200 людей щепилося. Якщо пройшло 180 днів від щеплення, то вони можуть щеплюватися сьогодні бустерною дозою. І бустерна доза, від того дня, що ви щепилися, на 270 днів ще продовжує дію сертифіката", - каже Віктор Лисак.

Що відомо:

  • Уперше щеплювати від коронавірусу на Полтавщині почали 25 лютого минулого року;
  • А 24 грудня почали вводити бустерну дозу.
На початок