Кутя та колядки від пінгвінів. Як українські полярники відзначили Різдво в Антарктиді

Кутя та колядки від пінгвінів. Як українські полярники відзначили Різдво в Антарктиді

Кутя та колядки від пінгвінів. Як українські полярники відзначили Різдво в Антарктиді
. Національний антарктичний науковий центр / Facebook

Учасники 26-ї української антарктичної експедиції, які перебувають на антарктичній станції "Академік Вернадський", відзначили Різдво з кутею та іншими традиційними стравами, а роль колядників виконували пінгвіни.

Про це у Facebook повідомив Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ).

У центрі розповіли, що на Святвечір полярники зібралися за святковим столом, а кухар Артем Ігнатенко з помічниками приготував кутю та інші традиційні страви, щоб якомога більше відтворити домашню атмосферу. А 7 січня на всю команду полярників чекав святковий різдвяний обід і "колядники".

"Їхню роль на станції виконують пінгвіни, яких на нашому острові кілька тисяч, й усі вони постійно досить голосно кричать. Тож на Різдво полярники жартують, що колядки їм співають пінгвіни", — зазначили в Антарктичному центрі.

Там додали, що через рекордні снігові замети вхід до каплиці святого Володимира, розташованої на станції, був заблокований, але полярники сподіваються незабаром його розчистити.

Що відомо

  • У грудні Національний антарктичний науковий центр повідомив, що біля української антарктичної станції "Академік Вернадський", яка розташована на мисі Марина острова Галіндез, випала рекордна за останні 20 років кількість снігу.
  • 13 грудня Національний антарктичний науковий центр повідомив, що поблизу антарктичної станції "Академік Вернадський” народилися перші пінгвінята дженту.
  • У грудні Національний антарктичний науковий центр представив в Арт-галереї Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого фотовиставку "Україна в Антарктиді". На ній представлені 25 історичних і сучасних світлин про Антарктиду та роботу полярників на крижаному континенті.
  • Українські вчені Національного антарктичного наукового центру прогнозуватимуть та моделюватимуть зміни клімату в Антарктиді та Арктиці. Робитимуть це разом із 30 науковими організаціями з різних країн світу.

Читайте також

Пінгвіни, урагани та купання у крижаній воді: як живе чернігівець в Антарктиді

Як полярники зимують на станції "Академік Вернадський". Фоторепортаж

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок