Без опадів та сильних морозів. Якою буде погода в Україні на Різдво

Без опадів та сильних морозів. Якою буде погода в Україні на Різдво

Без опадів та сильних морозів. Якою буде погода в Україні на Різдво
. З відкритих джерел

У день Різдва Христового (за Юліанським календарем), 7 січня, в Україні обійдеться без опадів та сильних морозів — у всіх регіонах очікується температура близько 0 °С з невеликим вітром до 8 метрів за секунду.

За даними Sinoptik.ua, у Києві вдень 7 січня очікується -2 °С, без опадів, але погода протягом дня буде похмурою. У Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Вінницькій та Кіровоградській областях термометри покажуть близько 0 °С.

На півночі України, а саме у Сумській, Чернігівській та Житомирській областях на Різдво температура повітря коливатиметься від -1 °С до +2 °С. У ніч 6 на 7 січня пройде сніг, а в святковий день очікується ясна погода.

У південних та східних областях (Одеській, Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській та Запорізькій) стовпчики термометрів удень піднімуться до +4 °С. Вранці буде хмарно, але ближче до обіду небо проясниться. Опадів не очікується.

На Заході України вдень температура повітря становитиме від -1 до +2 °С, погода буде хмарною, але без опадів. Лише у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях рано вранці пройде невеликий сніг. До Карпат на Різдво, за даними синоптиків, прийдуть помірні морози — до -14 °С у Буковелі та до -8 °С — на Драгобраті. Погода при цьому буде ясною, без опадів. А на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається третій рівень сніголавинної небезпеки.

Що відомо

  • У столиці рік розпочався з температурних рекордів. За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 3 січня у Києві вперше за 142 роки середньодобова температура повітря становила +4,3°С.
  • У Києві метеорологічна зима прийшла на 3 тижні пізніше кліматичної норми. Про це повідомили кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.
  • У деяких місцях в Європі новорічна ніч побила рекорди температури та стала найтеплішою за всю історію спостережень.
  • На Алясці зафіксували нові температурні рекорди.
  • Всесвітня метеологічна організація визнала новий температурний рекорд в Арктиці — 38°C тепла.
  • Американські дослідники із Корнелльського університету проаналізували близько 90 тисяч рецензованих праць стосовно кліматичних змін. У понад 99,9% матеріалів науковці зробили висновок, що першопричиною глобального потепління здебільшого є діяльність людей.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок