Франція забороняє використання пластикових обгорток на більшості фруктів та овочів

Франція забороняє використання пластикових обгорток на більшості фруктів та овочів

Франція забороняє використання пластикових обгорток на більшості фруктів та овочів
. Суспільне, колаж

З 1 січня набув чинності закон за яким у Франції заборонено використовувати пластикові обгортки для більшості фруктів та овочів.

Про це повідомляє BBC.

Огірки, лимони, апельсини – серед 30 видів товарів, які заборонено пакувати у пластик. Заборона не поширюється на великі фасування, а також подрібнені чи перероблені фрукти.

Президент Макрон назвав цю заборону "справжньою революцією", адже закон є один з кроків до припинення використання одноразового пластику. Франція планує досягти цієї мети до 2040 року.

Також повідомляється, що до заборони більше третини фруктів та овочів у Франції загорталися у пластикові обгортки. Саме тому, за заявою міністерства навколишнього середовища, новий закон зменшить використання одноразового пластику та стимулюватиме використання інших матеріалів, в тому числі багаторазових та переробних.

Раніше у 2021 році у Франції були заборонені пластикові трубочки, стаканчики та посуд, а також пластикові коробки для їжі на винос.

Також у 2022 році публічні заклади будуть зобов’язані створити фонтанчики з водою аби зменшити використання пластикових пляшок. Також будуть заборонені пластикові обгортки на друкованих матеріалах, а ресторани швидкого харчування більше не зможуть дарувати безплатні пластикові іграшки.

Читайте також

Без ручок і складок – дешевше. Уряд затвердив мінімальну ціну на пластикові пакети

Що таке екологічна тривожність і як побороти фатальні думки про майбутнє

Життя без поліетиленових пакетів. Якими є альтернативи та як відмовитися від пластику

Заборона пластикових пакетів: що зміниться для виробників та покупців

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок