На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грн

На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грн

Марафон
На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грн
. Фото: Суспільне Карпати

На відновлення Косівської лікарні потрібно приблизно 7,5 млн грн — 5 млн грн — на обладнання та 2,5 млн грн — на ремонт приміщення. Про це повідомив директор Косівської центральної районної лікарні Дмитро Микитюк, інформує кореспондентка Суспільного з місця події.

"Ми склали акти обстеження. Згоріло обладнання на суму 2 млн 300 тис. грн, але це — за тими цінами, за якими ми закуповували устаткування у попередні роки. Тут не врахована інфляція. Ми склали список необхідного обладнання. Це — десь 5 млн грн. Кошторис на відновлення робіт орієнтовно складатиме 2,5 млн", — розповів Дмитро Микитюк.

На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грн
Директор Косівської центральної районної лікарні Дмитро Микитюк. Фото: Суспільне Карпати

За словами директора Косівської центральної районної лікарні, приміщення медзакладу планують відремонтувати впродовж січня 2022 року. Також він додав, що у лікарні стояли вогнегасники, проте не було системи пожежної сигналізації.

"Ми зверталися до органів влади, районної ради. Там казали, що не мають грошей на облаштування системи пожежної сигналізації. Це — "шалені" гроші. Можливо, справді треба на обласному рівні ці питання вирішити — розробити програму", — запропонував Дмитро Микитюк.

Читайте також: "Кричуще невиконання вимог охорони праці" — представник Держпраці про пожежу у Косівській ЦРЛ

Під час огляду реанімаційного відділення лікарні, де сталася пожежа, Світлана Онищук сказала, що наразі з керівниками медзакладу узгоджують усі питання, аби якнайшвидше відремонтувати реанімацію.

З її слів, жителів Косівської громади, які потребуватимуть стаціонарної медичної допомоги, госпіталізовуватимуть у лікарні Верховини та Коломиї.

30 грудня у Косові голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук, перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда, т.в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, керівники медзакладів, профільних департаментів, рятувальники обговорили наслідки пожежі у медзакладі й надання допомоги сім'ям загиблих.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Увечері 29 грудня приблизно о 20:00 в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні померла молодша медична сестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській ЦРЛ.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок