У Франківській обласній лікарні померла жінка, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косові

У Франківській обласній лікарні померла жінка, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косові

Марафон
У Франківській обласній лікарні померла жінка, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косові
. Unsplash

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні померла молодша медична сестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській ЦРЛ. Про це кореспондентці Суспільного повідомив медичний директор лікарні Андрій Яворський.

З його слів, жінка померла 29 грудня приблизно о 20:00.

Читайте також: Пожежа в реанімації Косівської лікарні: що відомо про причини та наслідки

46-річна молодша медсестра Косівської лікарні перебувала у найважчому стані. Про це Суспільному повідомила лікарка відділення невідкладних станів Ольга Таркевич. Жінку госпіталізували 29 грудня о 00:50 у відділення реанімації та одразу перевели на штучну вентиляцію легенів. У неї було 90% опіків та шок третього ступеня. Зі слів Ольги Таркевич, шанси на життя пацієнтки були мінімальні.

59-річну медсестру, яка також перебувала в обласній клінічній лікарні, транспортувати в Київський опіковий центр. Жінка отримала 60% опіків під час пожежі в Косівській центральній районній лікарні увечері 28 грудня.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем.

На Івано-Франківщині 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими у пожежі в Косівській центральній районній лікарні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить посилити контроль за дотриманням лікарнями Івано-Франківщини пожежної безпеки. Відповідні звернення вона підготувала та надіслала у кілька відомств.

Читайте також

  • У лютому 2021 року у Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, яка миттєво знищила палату реанімації, де лікували пацієнтів хворих на ковід. У вогні загинула молода лікарка Ольга Гліва разом з трьома її пацієнтами.
  • Суспільне випустило документальний фільм-розслідування "Хвиля", який розповідає історію лікарки, що загинула, рятуючи пацієнтів у час пандемії. Фільм проливає світло на моторошні таємниці української медицини. І викриває нові загрози, продиктовані пандемією COVID-19, з якими поки що не вдається впоратися ані керівництву лікарень, ані чиновникам.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок