На Бурштинській ТЕС через свищ на котлі від’єднали від мережі восьмий енергоблок

На Бурштинській ТЕС через свищ на котлі від’єднали від мережі восьмий енергоблок

На Бурштинській ТЕС через свищ на котлі від’єднали від мережі восьмий енергоблок
. Суспільне Карпати

На Бурштинській теплоелектростанції 30 грудня о 10:14 через свищ на котлі від’єднали від мережі енергоблок № 8. Про це повідомляють на однойменній Facebook-сторінці.

У дописі йдеться, що "свищіточкова корозія на обладнанні не є рідкісним явищем". З ним енергетики швидко справляються. Працівники ТЕС вже почали лагодити несправності.

Читайте також: Зона забруднення повітря від Бурштинської ТЕС на Франківщині складає 11 км — експерти

"Відключення блоку № 8 не вплинуло на тепло- і електропостачання Бурштинського енергоострова. Станція продовжує нести навантаження 1 261 МВт. В роботі — енергоблоки № 1, № 2, № 5, № 6, № 7, № 10, № 11 та № 12", — повідомляють енергетики.

Що відомо

  • Комісія з розслідування технологічних порушень склала 11 актів щодо порушень на енергоблоках Бурштинської ТЕС станом на 3 грудня. Перевірки відбувалися упродовж листопада через пошкодження обладнання та від’єднання для аварійного ремонту енергоблоків Бурштинської ТЕС.
  • Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області зобов'язала директора Бурштинської ТЕС Валерія Хом'якова негайно укласти договір з Держслужбою з надзвичайних ситуацій про охорону станції від пожеж.
  • Івано-Франківська область – третя у списку за рівнем найзабрудненіших регіонів України через викиди у повітря Бурштинської ТЕС. Про це свідчать дані управління екології Івано-Франківської облдержадміністрації. Люди, які живуть поблизу станції, скаржаться на сірі опади та пил, який забруднює поверхні, водночас на самому підприємстві кажуть, норми дозволу на викиди не перевищують.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок