Денісова просить посилити контроль за дотриманням прикарпатськими лікарнями пожежної безпеки

Денісова просить посилити контроль за дотриманням прикарпатськими лікарнями пожежної безпеки

Марафон
Денісова просить посилити контроль за дотриманням прикарпатськими лікарнями пожежної безпеки
. Google

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить посилити контроль за дотриманням лікарнями Івано-Франківщини пожежної безпеки. Відповідні звернення вона підготувала та надіслала у кілька відомств. Про це Денісова повідомила на своїй Facebook-сторінці.

У дописі йдеться, що пожежа у Косівській центральній районній лікарні — не єдиний випадок пожеж у закладах охорони здоров'я на Івано-Франківщині.

"Так, за інформацією Головного управління ДСНС, 15 квітня 2021 року сталася пожежа в інфекційному відділенні лікарні Долинської центральної районної лікарні. Рівно за місяць, 15 травня, виникла пожежа в Лисецькій центральній районній лікарні. В обох випадках обійшлося без жертв. Згідно зі статтею 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю", — йдеться у дописі.

Людмила Денісова підготувала та надіслала листи голові Держслужби України з питань праці, міністру охорони здоров’я України, голові Івано-Франківської облдержадміністрації та начальнику Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. У них Денісова просить посилити контроль за дотриманням закладами охорони здоров’я Івано-Франківської області вимог законодавства з питань цивільного захисту та пожежної безпеки, охорони праці, виявлення порушень і запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, захисту життя та здоров’я людей.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Медсестру, яка отримала 60% опіків тіла внаслідок пожежі планують транспортувати у Київський опіковий центр. 29 грудня станом на 10:30 жінка та двоє медиків з Косова перебувають в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем.

На Івано-Франківщині 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими у пожежі в Косівській центральній районній лікарні.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління Держпраці в області Роман Смага під час комісії з питань ТЕБ і НС сказав, що пожежа у Косівській центральній районній лікарні на Франківщині виникла через невиконання вимог охорони праці.

Читайте також

  • У лютому 2021 року у Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, яка миттєво знищила палату реанімації, де лікували пацієнтів хворих на ковід. У вогні загинула молода лікарка Ольга Гліва разом з трьома її пацієнтами.
  • Суспільне випустило документальний фільм-розслідування "Хвиля", який розповідає історію лікарки, що загинула, рятуючи пацієнтів у час пандемії. Фільм проливає світло на моторошні таємниці української медицини. І викриває нові загрози, продиктовані пандемією COVID-19, з якими поки що не вдається впоратися ані керівництву лікарень, ані чиновникам.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок