Тести на антитіла до COVID-19 не мають сенсу. У МОЗ пояснили чому

Тести на антитіла до COVID-19 не мають сенсу. У МОЗ пояснили чому

Тести на антитіла до COVID-19 не мають сенсу. У МОЗ пояснили чому
. pexels.com

Міністерство охорони здоров'я спростувало міф щодо необхідності робити тест на антитіла перед або після щеплення від коронавірусу, щоб зрозуміти, чи є захист від хвороби.

Про це МОЗ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що робити тести на антитіла до коронавірусу немає сенсу, адже їхні результати не дозволяють зробити висновок про рівень імунного захисту.

"Надійних даних про те, скільки триває імунітет після перенесеного СOVID-19, поки що немає. Вакцини зменшують ризик госпіталізації та смерті, вони здатні полегшити перебіг і наслідки хвороби. Тож якщо ви перехворіли, вам усе одно потрібно щепитися", — порадили в МОЗ.

Що відомо

  • 25 грудня міністр охорони здоров'я Віктора Ляшка пояснив різницю між бустерною та додатковою дозою вакцини проти коронавірусу. Так, бустерна доза потрібна для посилення її ефективності, а додаткова — для убезпечення хворих, оскільки дві дози можуть не дати належного захисту.
  • Раніше Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19, який передбачає щеплення бустерною дозою окремих категорій населення.
  • Станом на ранок 27 грудня в Україні підтвердили 1 864 нових випадків COVID-19.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок