Вийшли на середину річки. На Кіровоградщині стали відомі подробиці загибелі дітей на воді

Вийшли на середину річки. На Кіровоградщині стали відомі подробиці загибелі дітей на воді

Ексклюзивно
Вийшли на середину річки. На Кіровоградщині стали відомі подробиці загибелі дітей на воді
. фото рятувальників

Діти, які втопилися у річці Південний Буг в селищі Завалля Кіровоградської області, вийшли на середину водойми. Про це Суспільному розповіла голова громади Людмила Прач.

Що відомо: 26 грудня у селищі Завалля на річці Південний Буг потонули двоє дітей 2009 і 2012 року народження. Повідомлення до Служби порятунку надійшло о 14:20. Врятувати дітей не вдалося.

За її словами, напередодні випав сніг і діти пішли кататися на санках. Поруч була гірка, але двоє вийшли на лід. "Ми не можемо зрозуміти, як так усе могло сталося. Сильних морозів у нас не було, лід був зовсім тоненький, по ньому не можна було йти аж на середину річки, де течія та глибина. Вони відійшли далеко від берега. Там гуляли лише діти і ніхто не міг їм допомогти. Такі живі хлопчики були, ми всі в шоковані".

Читайте також: У Кропивницькому лікар врятував школярку зі ставка

Голова громади говорить: одна дитина ходила у четвертий клас, інша – в сьомий. Обоє виховувались у благополучних сім'ях, на обліку Служби у справах дітей не стояли.

"Тато одного хлопчика працює водієм швидкої допомоги, мама була вихователькою у школі-інтернаті. Другого виховувала мама, але це дві хороші родини".

Нині у Завалівській громаді збирають гроші, щоб допомогти сім'ям загиблих дітей. Похорон відбудеться 28 грудня об 11:00.

Що відомо

2021 році на водоймах Кіровоградської області загинули 46 людей, розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак. У минулому році – 56.

Читайте також

Як рятувати своє життя, коли провалився під лід, у Кропивницькому показували рятувальники

На початок