Україна закупить ліки для амбулаторного лікування коронавірусу "Паксловід" від Pfizer

Україна закупить ліки для амбулаторного лікування коронавірусу "Паксловід" від Pfizer

Україна закупить ліки для амбулаторного лікування коронавірусу "Паксловід" від Pfizer
. ФОТО: AFP

Україна підписала договір із компанією Pfizer про основні умови закупівлі інноваційних ліків "Паксловід" для амбулаторного лікування хворих з коронавірусом. Про це на брифінгу у четвер, 16 грудня, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів препарату, сказав він.

“Використання цих ліків дозволяє не допустити ускладнень, госпіталізацій і смертей пацієнтів із COVID-19 з груп ризику”, — розповів Ляшко.

Він пояснив, що у листопаді компанія Pfizer оголосила результати клінічних досліджень.

“При призначенні "Паксловіда" протягом трьох днів після появи симптомів COVID-19 відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89% та на 85%, якщо лікування починати впродовж перших 5 днів”, –сказав міністр.

Що відомо

  • Станом на ранок 16 грудня українські медики виявили 9590 нових підтверджених випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 355 людей.
  • Міністр охорони здоров'я  Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19, який передбачає щеплення бустерною дозою окремих категорій населення.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надсилати невідомим людям контактні дані.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок