На Франківщині школярі з Калуша під час екоакції зібрали 123 кг склотари

На Франківщині школярі з Калуша під час екоакції зібрали 123 кг склотари

На Франківщині школярі з Калуша під час екоакції зібрали 123 кг склотари
. Фото: Unsplash/Jasper benning

З 20 до 24 грудня у Калуському ліцеї № 2, що на Прикарпатті, тривала екоакція зі збору склотари. Школярі зібрали 123,4 кг скляних пляшок. Змагання серед класів ініціювала мінілабораторія Sklyanka.lab у межах грантового проєкту.

Про це у коментарі Суспільному розповів співзасновник організації Олег Кіндрацький.

Найбільше скла зібрали 11-Б та 5-Б
Найбільше скла зібрали 11-Б та 5-Б. Фото: Олег Кіндрацький

З його слів, клас, який принесе найбільше склотари, отримає 1 тис. грн на власні потреби. Для участі пляшки потрібно було вимити, висушити та зняти етикетку.

"Хоч акція розпочалася у понеділок, учні активізувалися в середу та до кінця тижня жваво приносили склотару. Найбільше скла зібрали 11-Б та 5-Б. Наступного тижня будемо нагороджувати переможців", — розповів Олег Кіндрацький.

Олег Кіндрацький під час підрахунку склотари
Олег Кіндрацький під час підрахунку склотари. Фото: Олег Кіндрацький

Також п'ятірка перших у рейтингу отримає заохочувальні подарунки.

Після зимових канікул, каже Олег Кіндрацький, ще у п‘ятьох ліцеях Калуша планують провести такі ж екоакції. Охочі можуть звернутися в організацію та попросити, щоб змагання відбулися в їхньому закладі.

Склотара, яку вдалося зібрати під час екоакції
Склотара, яку вдалося зібрати під час екоакції. Фото: Олег Кіндрацький

Такі екоакції проходитимуть у межах грантового проєкту "Sklyanka.lab — мінілабораторія очищення Землі" за фінансової підтримки міжнародного фонду "Відродження" та Європейського Союзу.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок