Можлива агресія РФ і військовий облік жінок не пов’язані — ЗСУ

Можлива агресія РФ і військовий облік жінок не пов’язані — ЗСУ

Можлива агресія РФ і військовий облік жінок не пов’язані — ЗСУ
. Жінки-військовослужбовиці. Фото: УНІАН

Зміни до закону, якими жінок деяких професій зобов'язують ставати на військовий облік, не пов'язані із можливою агресією Росії щодо України. Як передає кореспондентка Суспільного, про це на брифінгу 23 грудня повідомив начальник з персоналу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

"Агресія РФ і цей процес — не пов’язані. Це планомірний процес який почався вже давно. Але агресія ще з 2014 року", — заявив Горбач.

Як відомо, наказ Міноборони про військовий облік жінок набрав чинності 17 грудня 2021 року, проєкт був опублікований на початку жовтня.

"Цей процес і призначений для того, щоб підрахувати кількість жінок. Скільки їх буде до 2022 року — невідомо, будемо аналізувати", — пояснив Горбач.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

  • Жінки низки професій повинні будуть стати на військовий облік. 17 грудня набрав чинності наказ Міністерства оборони про перелік відповідних спеціальностей. Загалом у наказі представлені спеціальності від сфери громадського харчування до видавництва та поліграфії. У переліку є такі професії, як програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, бухгалтери, співробітники ресторанів і готелів тощо. Граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві — 60 років.
  • Жінкам вже зараз не потрібно ставати на облік, сказав 23 грудня головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний. Згідно з наказом, протягом пів року підготують нормативно-правова база про взяття жінок на облік.
  • Залужний також повідомив, що на сьогодні біля кордону України близько 52 батальйонно-тактичних груп ЗС Росії.
Читайте також: Що сказав Путін про Україну на пресконференції

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок