Підробка COVID-сертифікатів: на Львівщині судитимуть трьох людей

Підробка COVID-сертифікатів: на Львівщині судитимуть трьох людей

Підробка COVID-сертифікатів: на Львівщині судитимуть трьох людей
. Фото: Світлана Кльосова / Суспільне Миколаїв

На Львівщині судитимуть трьох мешканців різних областей за використання підроблених сертифікатів про вакцинацію, а також через співучасть у підробленні документів. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції у Львівській області.

Судитимуть 47-річного мешканця Івано-Франківської області, 35-річного мешканця Львівщини і 64-річну мешканку Запорізької області.

47-річний мешканець Івано-Франківської області показав підроблене свідоцтво про вакцинацію, коли повертався з Польщі в Україну. Підробку зафіксували у пункті пропуску "Рава-Руська-Гребене". Чоловікові повідомили про підозру у "пособництві з підробки документів". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Підроблені свідоцтва також знайшли у 35-річного мешканця Львівщини і 64-річної мешканки Запорізької області. Чоловік перетинав пункт пропуску "Краківець", а жінка — пункт пропуску "Грушів".

Їм повідомили про підозру у кримінальному порушенні — використання завідомо підробленого документа. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до двох років.

Крім цього, дізнавачі Львівщини повідомили про підозру у використанні підроблених свідоцтв ще двом людям, а також відкрили ще одне кримінальне провадження за таким фактом. Досудові розслідування тривають.

Читайте також: На Львівщині відкрили понад 130 кримінальних проваджень через підробку COVID-сертифікатів

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок