Новий дитсадочок в Сумах не розпочав роботу з 20 грудня

Новий дитсадочок в Сумах не розпочав роботу з 20 грудня

Доповнено
Новий дитсадочок в Сумах не розпочав роботу з 20 грудня
. Суспільне Суми

У Сумах не відкрився новий дитсадочок у 12-му мікрорайоні. Вранці 20 грудня у будівлі навчального закладу зачинено, повідомили журналісти Суспільного. Раніше в міській раді обіцяли, що діти почнуть відвідувати заклад з 20 грудня.

Зачинений заклад був й близько 15.00. Суспільне поспілкувалося з людьми, які мешкають поруч.

“Взагалі казали, що 20 має відкритися, але бачу, що мабуть – ні. Не працює, бо нікого не видно, нічого не світиться”, говорить сумчанка Марина.

“Це так як хто хоче, то може на дві години, щоб діти звикали, щоб ходили. Після нового року, у січні мій онучок піде. Він туди вже ходив, дивився, йому дуже сподобався”, — говорить сумчанин Валерій.

Новий дитсадочок в Сумах не розпочав роботу з 20 грудня

Про те, що саме 20 грудня тут мають прийняти перших дітей, говорив минулого тижня міський голова Олександр Лисенко під час сесії, коли депутати голосували про прийняття будівлі садочка до комунальної власності.

“Питання введення в експлуатацію та передачу на баланс вже в освіту дитячого садочка — в принципі з цього питання ми сьогодні і зібралися, щоб ми могли з понеділка зустрічати і спостерігати, як наші дітки відвідують новий дитячий садочок у 12-му мікрорайоні, який побудований сьогодні Сумською міською громадою за кошти платників податків. Аби він сподобався нашим діткам, які вже у понеділок будуть у дитячому садочку”, — зазначив Лисенко.

15 грудня на сесії міської ради прийняли рішення передати новозбудований дитсадок до комунальної власності.

Новий дитсадочок в Сумах не розпочав роботу з 20 грудня

Суспільне намагається дізнатися причину невідкриття садочка: впродовж дня ні керівниця міської освіти Антоніна Данильченко, ні керівниця садочка Оксана Логвиненко не виходили на зв’язок.

Що відомо

  • Тендер на будівництво дитячого садка у 12 мікрорайоні провели у вересні 2019 року.
  • Садочок почали будувати у травні 2020 року. Роботи обіцяли завершити у серпні 2021 року. Спочатку планували відкрити у листопаді. Тоді комісія з доступності виявила відхилення, через які довелось ремонтні роботи продовжити.
  • Всього в будівництво садка мали вкласти понад 12 мільйонів гривень.
  • В електронній черзі до садочка на початок листопада перебувало 300 людей. Заклад розрахований на 160 дітей.
  • До садочка зробили дорогу, на яку витратили 4,6 млн грн з державного дорожнього фонду, які передбачались на проспект Лушпи.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до спільноти у Viber

На початок