"Виконуємо регламент": Корнієнко пояснив зміну керівництва фракції "Голос"

"Виконуємо регламент": Корнієнко пояснив зміну керівництва фракції "Голос"

"Виконуємо регламент": Корнієнко пояснив зміну керівництва фракції "Голос"
. Єлизавета Серватинська, Суспільне

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко вважає, що ситуацією зі зміною керівництва "Голосу" має займатися сама фракція, а він лише зачитав ухвалу суду.

Про це він сказав Суспільному, коментуючи призначення нового керівника фракції та звинувачення на свою адресу з боку партії "Голос".

"Ми виконуємо регламент. Фракція провела засідання, визначило нове керівництво. Сказала, що вона це зробила на основі ухвали суду, яка сказала, що їх положення більше не діє. Апарат запитав, чи є ухвала. Вони показали її. Тобто Апарат сформував запит, який я відповідно до регламенту оголосив на засіданні", — сказав Корнієнко.

Він додав, що незгодні з цим рішення можуть оскаржувати їх, у тому числі в судах. При цьому парламентар допустив подання заяв на свою адресу та відкриття кримінальних справ через те, що зачитав рішення у парламентській залі.

Читайте також: "Голос" розбрату. Чому політичне творіння Вакарчука опинилося на межі розколу

"Я думаю, що тут якщо мова йде про мене як про головуючого на засіданні, то, звичайно, вони можуть оскаржувати й мої рішення. Допускаю, що можуть подавати заяви і про кримінальні справи. Ми це все допускаємо. Я готовий всі процесуальні відповідні дії здійснювати відповідно до цього", — сказав перший віцеспікер.

"Щодо самої ситуації у фракції "Голос" — там треба їм вже тепер вирішувати, як вони далі будуть жити. Це вже не наше питання", — додав він.

Що відомо

  • 17 грудня на позачерговому парламентському засіданні перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко оголосив рішення про зміну голови фракції "Голос" — Ярослава Железняка змінила Олександра Устінову. Железняк, який очолював фракцію "Голосу" з 2020 року, з таким рішенням не погодився і пообіцяв позиватися до суду.
  • У партії "Голос" заявили, що відбулося "рейдерське захоплення" фракції у парламенті. Представники політсили поклали відповідальність за цю подію на Офіс президента та першого заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок