Ротації в "Голосі": Устінова очолила фракцію замість Железняка. Він обіцяє позиватися до суду

Ротації в "Голосі": Устінова очолила фракцію замість Железняка. Він обіцяє позиватися до суду

Доповнено
Ротації в "Голосі": Устінова очолила фракцію замість Железняка. Він обіцяє позиватися до суду
. Нардепка Олександра Устінова ("Голос"). Фото: Facebook

Замість народного депутата Ярослава Железняка фракцію “Голос” очолила Олександра Устінова. Про це повідомив перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко. Железняк з таким рішенням не погодився і пообіцяв позиватися до суду.

У п'ятницю, 17 грудня, на позачерговому засіданні парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну керівництва у фракції "Голос". Він зачитав розпорядження, що заступником голови фракції стала нардепка Юлія Клименко.

"Відповідно до статті 60 Закону "Про регламент Верховної ради" оголошую про обрання Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції "Голос". Заступником голови обрано Клименко Юлію Леонідівну", – оголосив перший віцеспікер.

Нардеп Ярослав Железняк, який очолював фракцію "Голосу" з 2020 року, у коментарі Суспільному сказав, що не визнає таку зміну керівництва: "Ми це не визнаємо, будемо подавати відповідні кримінальні справи, у тому числі на пана Корнієнка”.

За словами депутата, напередодні, 16 грудня, у фракції дізналися, що “невідома людина, якийсь адвокат із Дніпра, подав позов у Печерський суд про анулювання положення про фракцію “Голос”.

Читайте також: "Голос" розбрату. Чому політичне творіння Вакарчука опинилося на межі розколу

“Був тиск на суддю, для того, щоб у порушення строків отримати ухвалу про задоволення положення… А Корнієнко отримав рішення фракції, яке я не підписував, щоб Олександру Устінову призначити головою фракції”, – розповів Железняк.

За його словами, йдеться про спробу "рейдерського захоплення фракції з боку Офісу президента і Андрія Єрмака". Голова партії “Голос” Кіра Рудик назвала рішення про заміну голови фракції незаконним.

“На цей час жодних документів нам не надавали. Ми бачимо, що рішення виключно політичне і на даний момент воно не має юридичної сили. Те, що відбулося, – це злочин”, – сказала Кіра Рудик.

Позиція партії "Голос"

На офіційній сторінці партії "Голос" у Facebook було опубліковано позицію партії "Голос" у зв'язку зі змінами керівництва парламентської фракції. У повідомленні сказано, що відбулося "рейдерське захоплення" фракції "Голос" у парламенті. Представники партії "Голос" також покладають відповідальність за цю подію на Офіс Президента та першого заступника голови Верховної Ради України.

Суспільне звернулося за коментарем до Офісу президента.

Читайте також

Розкол у "Голосі": частина фракції готова до коаліції зі "Слугою народу" — депутатка

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок