У Британії міністр, відповідальний за Brexit, подав у відставку

У Британії міністр, відповідальний за Brexit, подав у відставку

У Британії міністр, відповідальний за Brexit, подав у відставку
. Фото: AP

Міністр кабінету у британському уряді лорд Девід Фрост, який був ключовою особою під час перемовин щодо Brexit,Brexit (Брекзіт) — політичний процес, заснований на результаті консультативного референдуму 23 червня 2016 року, коли 51,9% громадян, що проголосували, підтримали вихід Великої Британії з Європейського Союзу.31 січня 2020 року о 23:00 за лондонським часом (01:00 за Києвом) Сполучене королівство Великої Британії та Північної Ірландії перестало бути членом Європейського Союзу. подав у відставку 19 грудня.

Про це повідомляє видання BBC.

Офіційною причиною відставки міністр назвав "побоювання через теперішній напрямок руху" в державі.

В своєму листі, адресованому прем’єр-міністру Борісу Джонсону лорд Фрост каже, що він сподівався, що прем’єр "не спокуситься" на вживання "примусових заходів" у боротьбі з COVID-19.

Раніше цього тижня, як повідомляє BBC, прем’єр-міністр Джонсон отримав багато критики від своїх однопартійців – депутатів Консервативної партії – через заходи з боротьби проти нового варіанту COVID-19 "Омікрон".

Міністр охорони здоров’я Британії Саджит Джавід каже, що лорд Фрост "подав у відставку з принципу". І хоча вони мали розбіжності в позиціях, за словами міністра Джавіда, лорд Фрост був "визначним державним діячем".

18 грудня в Британії зареєстровано понад 90 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19. Понад 10 тисяч з них є випадками захворювання на варіант "Омікрон".

Читайте також

У Лондоні оголосили надзвичайний стан через штам "Омікрон"

Штам "Омікрон" зафіксували у 89 країнах світу — ВООЗ

В Україні виявили перший випадок штаму "Омікрон"

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок