"Навіть нашому лікарю незрозуміло". Біатлоністка Петренко повернеться до України через кашель

"Навіть нашому лікарю незрозуміло". Біатлоністка Петренко повернеться до України через кашель

"Навіть нашому лікарю незрозуміло". Біатлоністка Петренко повернеться до України через кашель
. biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар Уроша Велепця для Суспільне Спорт.

29-річна українська біатлоністка Ірина Петренко пропустить гонку переслідування на етапі Кубка світу в Ансі, а відповідно це означає завершення виступів на міжнародному рівні у календарному 2021 році. Про це ексклюзивно для Суспільне Спорт розповів тренер жіночої збірної України Урош Велепець.

За словами тренера, Петренко знову почала кашляти, тому було прийнято рішення їй повернутися до України, де пройти обстеження.

«Ірина Петренко знову почала кашляти, ми її відправимо додому. Навіть нашому лікарю незрозуміло: нормальне тренування, на наступний день - кашель з самого ранку і цілу ніч не спить. Треба зробити обстеження і сказати, що треба робити: або відпочити, або лікувати. У понеділок - в Україну, як і Настя [Меркушина]. Будемо дивитися», - сказав Велепець.

Тож у сезоні 2021/22 на рівні Кубка світу Ірина Петренко провела лише три старти - спринти на третьому-четвертому етапі Кубка світу, а також пробігла одного разу в естафеті, хоча й перебувала у складі збірної України на трьох з чотирьох етапах.

Петренко потрапила в старт-лист дебютної гонки сезону, але не стартувала через проблеми зі шлунком. Після цього вона відправилася на Кубок IBU, де одного разу опинилася на подіумі («срібло» в суперспринті) - і одразу повернулася на Кубок світу.

Гонки в Гохфільцені стали для неї першими на цьому рівні з сезону 2017/18. А в Ансі Ірина Петренко змогла відібратися в переслідування, однак за станом здоров’я не змагатиметься в ньому.

Читайте також: Урош Велепець - про стрільбу Джими та орієнтовний склад України на січневі етапи

Що відомо

  • Ірина Петренко уже друга українська біатлоністка, що повернеться з етапів Кубка світу в Україну для проходження медобстеження. За два тижні до того така ж ситуація спіткала Анастасію Меркушину.
  • Тренер Урош Велепець, утім, заявив, що розраховує на Петренко у контексті січневих стартів Кубка світу. Як і на Анастасію Меркушину. Однак вони точно не поїдуть з командою в словенську Поклюку на збір, оскільки пребуватимуть в Україні. Та чи виступатимуть на чемпіонаті України - поки невідомо.
  • Ірина Петренко повернулася в біатлон у сезоні 2020/21, а її медаль на Кубку IBU стала для українки першою з 2018 року.
На початок