Змонтували газопровід "Джурів-Банилів". На Буковині жителі сіл отримали газопостачання

Змонтували газопровід "Джурів-Банилів". На Буковині жителі сіл отримали газопостачання

Змонтували газопровід "Джурів-Банилів". На Буковині жителі сіл отримали газопостачання
. фото: Facebook/АТ "Чернівцігаз"

У Чернівецькій області жителів п'яти сіл Банилівської громади отримали газопостачання. У селі Бережниця відновлять подачу палива до 16:00 17 грудня.

Про це Суспільному сказала прессекретарка АТ "Чернівцігаз" Вікторія Голодняк.

Працівники "Чернівцігазу" монтували газопровід "Джурів-Банилів" два дні. До цього велись підготовчі роботи. За словами Голодняк, загалом доставили 158 метрів труби, які потім з'єднали між собою.

Працівники укріпили берегову лінію, опори для газопроводу та поремонтовану мережу. Після зварювання труб, фахівці перевіряли ділянки на міцність ― накачували труби повітрям.

У жовтні цього року на відновлення газопроводу уряд виділив 8,8 мільйона гривень. До того шести сіл понад рік подавали з перебоями.

Що відомо

  • У червні 2020 року паводкова хвиля пошкодила газопровід "Джурів-Банилів". Труба перебуває у державній власності, для її відновлення було потрібно приблизно дев'ять мільйонів гривень.
  • Газопровід "Джурів-Банилів" обслуговує шість сіл Банилівської громади. Раніше їм подавали газ тимчасовим газопроводом, який за гроші компанії побудувало підприємство "Чернівцігаз".
  • Раніше у коментарі Суспільному голова правління компанії Віктор Горда сказав, що тимчасовим газопроводом можна користуватись допоки добова температура не опуститься до менш як п'ять градусів.
  • У листопаді місцеві жителі два дні поспіль перекривали дорогу в громаді з вимогою підключити газ. На третій день вийшли під облдержадміністрацію.

Читайте також

У Чернівцях прийняли бюджет на 2022 рік: основні цифри

На початок