Уряд виділив гроші на відновлення газопроводу "Джурів-Банилів" на Буковині

Уряд виділив гроші на відновлення газопроводу "Джурів-Банилів" на Буковині

Уряд виділив гроші на відновлення газопроводу "Джурів-Банилів" на Буковині
. Суспільне Буковина

Уряд виділив 8,8 мільйона гривень на відновлення газопроводу «Джурів-Банилів», який торік зруйнував паводок.

Про це на сторінці у Facebook повідомив голова обласної адміністрації Сергій Осачук.

Трубу відремонтують, після чого зможуть безперебійно подавати паливо місцевим жителям.

Раніше на Конгресі місцевих рад Осачук передав звернення від жителів Банилівської громади з проханням відновити газопостачання. Після цього президент Володимир Зеленський звернувся до міністра енергетики Германа Галущенка. Урядовець пообіцяв "знайти як це зробити й виконати".

Зараз у селах користуються тимчасовим газопроводом, який придатний для роботи лише влітку. Взимку провід не витримує і газ відключають. Про те, як місцеві жителі живуть без газу, Суспільне розповідало у відео.

Що відомо

  • У червні 2020 року паводкова хвиля пошкодила газопровід "Джурів-Банилів", який обслуговував шість населених пунктів. Труба перебуває у державній власності, для її відновлення потрібно приблизно дев'ять мільйонів гривень.
  • 3 листопада 2020 року жителі села Банилів перекривали дорогу з вимогою відремонтувати газопровід.
  • Раніше з державного бюджету виділили понад шість мільйонів гривень на ліквідацію наслідків минулорічного паводка, зокрема ремонту газопроводу "Джурів-Банилів". Втім гроші не освоїли та повернули у держбюджет. Про це йдеться у відповіді на запит Суспільного.
  • За словами заступника голови ОДА Богдана Ковалюка, гроші в область надійшли 25 грудня, наступного дня потрібно було здійснити проплати за угодою щодо відновлення газопроводу. Про це він сказав в етері програми "Сьогодні. Головне" на Суспільне Буковина.
  • Газопровід "Джурів-Банилів" обслуговував шість сіл Банилівської громади. Наразі їм подають газ тимчасовим газопроводом, який за гроші компанії побудувало підприємство "Чернівцігаз". Раніше у коментарі Суспільному голова правління компанії Віктор Горда сказав, що тимчасовим газопроводом можна користуватись допоки добова температура не опуститься до менш як п'ять градусів.

Читайте також

Школи Чернівців продовжать очне навчання — заступник міського голови

На початок