Запобігти ДТП, допомогти потерпілим: у Харкові створили громадську організацію "Безпечний Харків"

Запобігти ДТП, допомогти потерпілим: у Харкові створили громадську організацію "Безпечний Харків"

Запобігти ДТП, допомогти потерпілим: у Харкові створили громадську організацію "Безпечний Харків"
. Суспільне Харків

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції зареєструвало громадську організацію "Безпечний Харків", до якої увійшли бізнесмени, юристи, колишні судді та експравоохоронці. Члени організації планують разом боротися за безпеку на дорогах міста та допомагати потерпілим у резонансних ДТП.

Про офіційну реєстрацію громадської організації 17 грудня повідомив адвокат та депутат міськради Ігор Черняк.

"Маємо унікальний для України прецедент, коли об‘єднання представників бізнесу довкола однієї резонансної трагічної події призвело до розуміння необхідності системного розв'язання проблеми безпеки на вулицях нашого міста", — написав Черняк у Facebook.

Відповідно до даних Реєстру громадських об'єднань, головою ГО став бізнесмен Ігор Когут. Серед засновників — Олександр Давтян, Валерій Дема, Всеволод Кожемяко, Сергій Політучий, Едуард Рубін, Юрій Сапронов, Тарас Сітенко, Володимир Скоробагач, Сергій Хорошайлов, Ігор Черняк, Володимир Шумілкін.

  • Організація зареєстрована на майдані Свободи, 7, контактний номер: 0663460815.
Слухайте також: Безпека на дорогах очима поліції і громадськості — Ігор Когут в ефірі "Українського радіо Харків"

В описі зазначається, що члени організації об'єдналися "для сприяння безпеці дорожнього руху; сприяння правоохоронним органам у виконанні їх роботи; надання допомоги мешканцям міста Харкова та Харківської області, постраждалим внаслідок ДТП".

Юристи ГО надаватимуть безплатну правову допомогу, бізнесмени — оплачуватимуть судові експертизи, розповів Черняк в ефірі Суспільного 14 грудня.

"Мова йде і проведення окремих експертиз, і про самостійний збір доказів, якщо цим не займається слідство. Тобто протидіяти, якщо слідство не хоче розслідувати справу, а такі випадки, на жаль, в Україні дуже часто бувають", — сказав співзасновник ГО.

Також Черняк пояснив, за яким принципом обиратимуть кримінальні справи, в яких надаватимуть допомогу потерпілим.

"Йдеться про ті історії, де є реальна можливість або ми вбачаємо, що винна особа може уникнути відповідальності. Або через особисті зв'язки, або через причетність до тих, хто має владу: очільника адміністрації чи з родини якого-небудь судді, прокурора", — пояснив Черняк.

Що відомо

  • Про створення громадської організації "Безпечний Харків" у Харкові стало відомо після ДТП за участю 16-річного Миколи Харківського, в якій загинув 58-річний чоловік. Через аварійність на дорогах міста у Харкові відбулося виїзне засідання комітету парламенту з правоохоронної діяльності.
  • Представники об'єднання висловили готовність профінансувати закупівлю камер фіксації швидкості для Харкова з подальшою компенсацією коштом сплачених штрафів.
На початок