Два рентгенапарати закуплять для черкаських лікарень

Два рентгенапарати закуплять для черкаських лікарень

Для закладів охорони здоров’я Черкащини придбають два рентгенапарати, кошти на них спрямував Кабмін. Про це Суспільному повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Тетяна Бондар.

Кабінет Міністрів України виділив кошти для закупівлі 84 рентгенапаратів для закладів охорони здоров’я. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 15 грудня. Йдеться про регіональні медичні заклади, які залучені до заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Заклади медицини на Черкащині отримають два рентгенапарати.

"Заклади охорони здоров’я Черкащини отримають два рентгенапарати. Їх придбають для опорних лікарень. Гроші для закупівель спрямував Кабмін", – зазначила Тетяна Бондар.

На закупівлю апаратів виділили 210 мільйонів гривень. Отримати нове діагностичне обладнання зможуть лікарні в регіонах. Кошти перерозподілять у межах субвенції місцевим бюджетам.

Що відомо

  • На Черкащині за добу діагностували 318 нових випадки коронавірусу, повідомили в пресслужбі Мінохорони здоров'я України. Станом на 17 грудня в Україні зафіксували 9 899 випадків інфікування COVID-19.
  • Черкащина із 12 листопада область перейшла у “червону” зону. Забороняється робота закладів громадського харчування, торгових центрів, ринків, магазинів, кінотеатрів, а також проведення масових заходів. Водночас обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників вакциновані, а відвідувачі мають ковідний сертифікат, або ж актуальний ПЛР-тест.
  • У Черкаській області вісім закладів (п'ять – "першої хвилі", п'ять – "другої хвилі"), де надають допомогу хворим на COVID-19. Розгорнуто 1 960 ліжок. Із них забезпечені кисневою підтримкою 1 808 ліжок, це 92%, розповіла Суспільному заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова. До цього списку планують додати ще дві лікарні.
  • В області працюють 101 пункт щеплень, 32 центри вакцинації та 25 мобільних бригад.

Читайте також

На початок