Рівнеоблрада виступила проти фінансування кіно про ЛГБТ-стосунки

Рівнеоблрада виступила проти фінансування кіно про ЛГБТ-стосунки

Рівнеоблрада виступила проти фінансування кіно про ЛГБТ-стосунки
. Facebook

Депутати Рівненської обласної ради 17 грудня проголосували за звернення до Кабміну та прем'єр-міністра щодо неприпустимості фінансування фільму "Мій юний принц". Подібне рішення раніше приймали й інші ради в Україні, називаючи саму тему неприйнятною.

У формулюванні звернення йдеться про те, що кінострічка "посягає на засади суспільної моралі, пропагує блюзнірство і неповагу до релігійних святинь". Кінопроєкт режисера Хачатура Васіляна переміг на 17-му конкурсі Держкіно, яке профінансує його на 20 мільйонів гривень.

Відповідно до опису кінопроєкту, що вказаний на сайті Державного агентства України з питань кіно, головним героєм є 17-річний Поль "з хворою психікою, що живе в шикарному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до власної матері Софії, яка живе разом з ним". Згодом у хлопця виникають стосунки із хлопцем Антуаном.

За звернення, спрямоване проти фінансування стрічки, проголосувало 42 депутати із 64. Не голосували 14 обранців. Рівненська обласна рада стала не першою, яка виступила проти фінансування цієї стрічки. У листопаді та грудні подібні звернення до вищих органів виконавчої влади вже прийняли у Житомирській, Одеській, Львівській та Івано-Франківській обласних радах.

Що відомо

  • Депутат Івано-Франківської міської ради просить депутатів Верховної ради та представників низки позафракційних об'єднань і організацій проаналізувати сценарій фільму про ЛГБТ "Мій юний принц".
  • Оприлюднили тизер стрічки про ЛГБТ-стосунки між чоловіками "Мій юний принц". Проєкт переміг на 17 конкурсі Держкіно, яке профінансує його на 20 мільйонів гривень.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок