"Омікрон" може з’явитися в Україні вже цього тижня — Данілов

"Омікрон" може з’явитися в Україні вже цього тижня — Данілов

"Омікрон" може з’явитися в Україні вже цього тижня — Данілов
. УНІАН

Новий варіант коронавірусу "Омікрон" за прогнозами секретаря РНБО Олексія Данілова може бути виявлений в Україні цього тижня, однак епідемічна ситуація залишатиметься при цьому стабільною. Про це секретар РНБО повідомив під час селекторної наради під головуванням Володимира Зеленського.

"За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною. Очікується, що новий штам коронавірусу Омікрон може з’явитися в Україні цього тижня. Але результати перших досліджень у країнах, де він уже виявлений, свідчать про легший перебіг хвороби", — зазначив Данілов.

Читайте також: Тисяча для вакцинованих. Люди пенсійного віку зможуть витратити гроші на ліки

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що у зв’язку з наближенням різдвяних і новорічних свят були ухвалені відповідні накази МОЗ і головного державного санітарного лікаря щодо протиепідемічних заходів під час роботи гірськолижних курортів.

Як зазначав раніше міністр охорони здоров'я гірськолижні курорти працюватимуть лише для повністю вакцинованих.

На додачу, Шмигаль також повідомив про протиепідемічні заходи під час проведення великих масових заходів.

Що відомо

  • Станом на 13 грудня за останню добу в Україні виявили 4073 нові випадки захворювання на коронавірус. Серед нових хворих 377 дітей та 37 медиків.
  • Станом на 13 грудня в Україні повний курс щеплення проти коронавірусу отримали 40% дорослого населення.

Читайте також

Тисяча за вакцинацію: як це працюватиме

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок