На Тернопільщині вантажівка потрапила у ДТП

На Тернопільщині вантажівка потрапила у ДТП

На Тернопільщині вантажівка потрапила у ДТП
. Корки Тернопіль

Неподалік села Озерна на львівській трасі з дороги з’їхала вантажівка. Ніхто не травмувався. Водії, які стали учасниками аварії, скористалися правом оформити європротокол без участі патрульних. Про це Суспільному розповіла речниця патрульної поліції області Катерина Метельська.

За її словами, станом на 14 годину сталося 9 аварій. Також сьогодні близько 9 ранку на вулиці Об’їзній у Тернополі зіткнулися дві автівки – "Lancia Delta" та "ВАЗ". Патрульні склали адмінпротокол на водія автомобіля ВАЗ за 124 статтею Кодексу України про адмін правопорушення. Це порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів. Стаття передбачає 340 гривень штрафу або позбавлення водійських прав від 6 місяців до одного року.

Також на обох водіїв патрульні винесли постанови за частиною 1 статті 126 цього ж кодексу. Це відсутність страхового поліса. За це правопорушення передбачений штраф 425 гривень.

Як повідомила речниця Служби автомобільних доріг області Юлія Лебедюк, 137 машин чистять дороги Тернопільщини від снігу.

Працюють вони на усіх маршрутах. Станом на ранок, каже речниця, на дороги області висипали 800 тонн протиожеледної суміші піску та солі. Про проблеми з проїздом у службу ніхто не повідомляв.

Нагадаємо, патрульні поліцейські разом з працівниками Укртрансбезпеки, за допомогою спеціального приладу, продовжують проводити перевірки залишкового малюнку протектора шин транспортних засобів, які підлягають обов'язковому контролю. Роблять це на пунктах габаритно-вагового контролю. Шини легкових автомобілів та вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою до 3,5 т мають мати залишкову висоту малюнка протектора менш як 1,6 мм, вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т — 1,0 мм, автобусів — 2,0 мм, мотоциклів і мопедів — 0,8 мм. Для причепів установлюються норми залишкової висоти малюнка протектора шин, аналогічні нормам для шин автомобілів-тягачів.

Читайте також

  • Водієві автомобіля, який зіштовхнувся з рейсовим автобусом на Тернопільщині, повідомили про підозру
На початок