Взяли під варту неповнолітнього, який в'їхав у натовп на пішохідному переході у Луцьку

Взяли під варту неповнолітнього, який в'їхав у натовп на пішохідному переході у Луцьку

Взяли під варту неповнолітнього, який в'їхав у натовп на пішохідному переході у Луцьку
. Суспільне Волинь

Нині хлопець, який збив людей на проспекті Соборності у Луцьку, в ізоляторі тимчасового тримання, — розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

У поліції встановили, що водій і його пасажири навчаються на першому курсі Луцького вищого професійного училища. Хлопці є місцевими жителями. Сім’ї і винуватця, і неповнолітніх пасажирів на обліках служби у справах дітей не перебувають. 

Неповнолітній керманич втікав від патрульних поліцейських, бо не зупинився на вимогу патрульних. Хлопець промчав на червоне світло та в’їхав у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході на проспекті Соборності. Після аварії хлопець продовжив рух.

Затримали неповнолітнього, який в'їхав у натовп людей на пішохідному переході у Луцьку
Суспільне Волинь

Зупинило автівку дерево та дорожній знак, в який в'їхав керманич на перехресті з вулицею Чорновола. Після зіткнення неповнолітній водій і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські та очевидці подій.

Зі слів Ольги Бузулук, хлопець із повної сім’ї, не перебував на обліку служби у справах дітей. Нині правоохоронці встановлюють, за яких обставин неповнолітній взяв ключі від машини вітчима.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри.

За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Що відомо

  • У Луцьку біля торгового центру, на проспекті Соборності авто в'їхало у натовп людей, які переходили дорогу на пішохідному переході. В машині на момент аварії перебувало троє людей. Вони втікали з місця події. Усіх вдалось затримати.
  • Внаслідок ДТП травмувалися шестеро людей: у реанімаційному відділенні перебуває 39-річна лучанка, її 5-річний син – в обласній лікарні; ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги були відправлені на амбулаторне лікування.
На початок