"Поки що американські гірки". Дар'я Блашко – про перші етапи Кубка світу та естафету

"Поки що американські гірки". Дар'я Блашко – про перші етапи Кубка світу та естафету

Ексклюзивно
"Поки що американські гірки". Дар'я Блашко – про перші етапи Кубка світу та естафету
. biathlon.com.ua

Автор коментаря: Сергій Цукіло

Учасниця естафетної четвірки України Дар'я Блашко оцінила свій прогрес у Гохфільцені та поділилася очікуваннями від подальшої роботи – для Суспільне Спорт.

Жіноча збірна України з біатлону покращила результати в естафеті, порівняно з попереднім етапом Кубка світу в Естерсунді, де команда фінішувала десятою. Цього разу, на третьому етапі в Гохфільцені, українки ввійшли до топ-5.

Як і минулого разу, третій етап бігла Дар'я Блашко, яка невдало провела спринт, посівши 68-ме місце.

Українка передала естафету фінішерці Олені Білосюк на сьомій позиції з відставанням 2:01.4 хвилини від лідерки, шведки Ельвіри Еберґ.

Читайте також: Україна - п'ята у жіночій естафеті на етапі Кубка світу у Гохфільцені: результати гонки

Як Блашко оцінила свої показники, біатлоністка розповіла в коментарі Суспільне Спорт.

За швидкострільністю Блашко показала третій результат на своєму етапі (1:10.8 хвилини). Попри три хиби на стрільбі, українка вважає, що ризик був того вартий.

"Трохи вітер змінився, [порівняно з пристрілкою], – пояснила Дар'я. – Я вирішила не крутити поправку, а працювати навиніс. Вочевидь, тактика себе не до кінця виправдала. Краще без запасних, але вже як є".

"Стоячи ризикувала, старалася максимально швидко стріляти, бо розуміла, що стояти не можна: треба йти ва-банк. І я вважаю, що правильно зробила".

Водночас за часом на лижні Блашко була 12-ю з відставанням 1:15.9 хвилини від Ельвіри Еберґ, проте зазначає, що відпрацювала ходом краще, ніж у спринті.

"Сьогодні набагато краще, ніж учора. Тоді був не дуже хороший стан, була втома. Сьогодні доволі непогано виходило триматися з групою, і сама працювала непогано. Подивимося за результатами. За відчуттями вже краще набагато".

Читайте також: "П'яте місце - не десяте". Що сказала Олена Білосюк про результат у естафеті Кубка світу з біатлону

Блашко зізналася, що відстає від плану в підготовці й усвідомлює, що поки не виходить показувати стабільні результати на гонках. Спортсменка сподівається надолужити в роботі найближчим часом.

"Треба зробити ще багато роботи, бо склалася така ситуація, що не встигли виконати той план, що хотіли, і зараз треба набирати зі стартами. Ще буде новорічна пауза, під час якої зможемо попрацювати, якщо все буде добре".

"Стараємося не втрачати оптимізму. Поки що американські гірки: то добре, то погано, немає стабільності. Від старту до старту не до кінця знаєш, чого очікувати. На кожен налаштовуєшся максимально, виходячи з того, що маєш".

Що далі

  • Неділя, 12 грудня. 12:45 – Чоловіки, естафета (4х7.5 км)
  • Неділя, 12 грудня. 15:30 – Жінки, гонка переслідування (10 км)
Читайте також: "Стрільба – дуже довго, невпевнено, незадоволена". Петренко – про перший етап естафети в Гохфільцені
На початок