"П'яте місце - не десяте". Що сказала Олена Білосюк про результат у естафеті Кубка світу з біатлону

"П'яте місце - не десяте". Що сказала Олена Білосюк про результат у естафеті Кубка світу з біатлону

"П'яте місце - не десяте". Що сказала Олена Білосюк про результат у естафеті Кубка світу з біатлону
. Andrei Ivanov / biathlon.com.ua

Біатлоністка відзначила прогрес збірної України, хоча вважає, що команда може виступити краще.

Автор: Сергій Цукіло

Жіноча збірна України виступила у другій естафетній гонці сезону 2021/22 Кубка світу з біатлону. Після Естерсунду естафету приймав австрійський Гохфільцен.

Українкам вдалося суттєво покращити свій результат в естафеті. Після десятого місця, на якому фінішувала Україна на другому етапі у Швеції, в Австрії вдалося замкнути топ-5.

Читайте також: Україна - п'ята у жіночій естафеті на етапі Кубка світу у Гохфільцені: результати гонки

Результат збірної України міг виявитися і кращим: біатлоністки використали 13 додаткових патронів під час восьми вогневих рубежів. Але змогли уникнути кіл штрафу та покращити результат Естерсунду на п'ять позицій.

Останній етап у складі збірної України пробігала Олена Білосюк. В інтерв'ю Суспільне Спорт вона наголосила, що команді вдалося реабілітуватися за стартову естафету і очікує, що на наступних стартах вони виступлять ще краще.

"Прогрес є, це вже радує. Ми тоді справді були засмучені через першу естафету, і сьогодні максимально намагалися один одного підбадьорити, налаштувати на хорошу гонку. У когось краще вийшло, у когось - гірше. Я також незадоволена тим, що припустилася двох хиб на останній стрільбі. Є над чим працювати далі, багато нюансів. Але п'яте місце - це вже не десяте. Дуже рада".

Останній етап Білосюк бігла поруч із німкенею Франціскою Пройсс, так само, як і в Естерсунді. Українка відзначила, що почувала себе комфортно з нею, проте на другому колі намагання її наздогнати призвело до використання додаткових патронів на вогневому рубежі.

"Першу гонку [етап у естафеті] зі мною Пройсс бігла, дуже з нею комфортно, не кидалася зі старту, спокійно починала. [У Гохфільцені] Абсолютно комфортно з нею себе відчувала, прийшли, лежачи відпрацювали з п'яти пострілів, і поїхали далі. А вже на другому колі довелося обганяти дівчат, наздогнала німкеню, але із задньої позиції. Видно, трішки "нахекалась", поспішила та заробила свої два промахи. А на фініші вистачило сил, тому що перші два коли не вийшли максимальними".

Що відомо

  • Білосюк використала два додаткових патрони на вогневих рубежах естафети у Гохфільцені - стільки ж у Ірини Петренко на першому етапі.
  • Найкращий результат Олени Білосюк у сезоні 2021/22 - 24-е місце (спринт у Естерсунді та Гохфільцені).
  • Білосюк виступить у гонці переслідування у Гохфільцені. Її відставання від лідерки Ганни Соли складатиме 1:44.3 хвилини.
На початок