Віталій Шубін. Досьє

Віталій Шубін. Досьє

Віталій Шубін. Досьє
. Facebook

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра енергетики та захисту довкілля України (з 10 березня 2020 року).

З третього червня 2020 року в.о. Міністерки енергетики України стала Ольга Богуславець.

Освіта

У 2004 році закінчив "Київський університет туризму, економіки і права" за спеціальністю "правознавство", кваліфікація – юрист.

У 2011 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю "державне управління", кваліфікація – магістр державного управління.

Діяльність

У 2004-2011 роках працював юрисконсультом відділу претензійно-позовної роботи, юрисконсультом ІІ категорії, юрисконсультом І категорії, провідним юрисконсультом, начальник юридичного відділу Департаменту правового забезпечення Державного підприємства "Енергоринок".

Із жовтня 2011 до червня 2012 працював головним спеціалістом відділу взаємодії з державними компаніями Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК ПАУЕР ТРЕЙД".

Із червня 2012 до жовтня 2014 був головним спеціалістом відділу регуляторної роботи, менеджером відділу з регуляторної роботи, начальником відділу із супроводження регуляторних проєктів ТОВ "ДТЕК" (належить олігарху Рінату Ахметову).

У 2014-2016 роках обіймав посади керівника Юридичного департаменту, заступника директора з регуляторної діяльності та розвитку енергетичних проєктів, ТОВ "Енергетичні ресурси України".

Упродовж 2017-2018 років працював директором, директором за сумісництвом ТОВ "Арцизька вітрова електростанція". Крім того очолював за сумісництвом ТОВ "Ізмаїльська вітрова електростанція", ТОВ "Кілійська вітрова електростанція", ТОВ "Суворівська вітрова електростанція" на Одещині.

Політична діяльність

Із лютого 2018 року до моменту призначення першим заступником міністра працював директором ТОВ "Дніпро-Бузька вітрова електростанція" (село Олександрівка Білозерського району Херсонської області).

Із жовтня 2019 року обіймав посаду першого заступника міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля.

Декларації

Згідно з декларацією за 2018 рік, у Шубіна у власності є квартира загальною площею 106,8 м² та машиномісце в Києві, три земельні ділянки в Київській області, а також Volkswagen Passat 2008 року. Серед дорогих речей у декларації вказаний годинник марки Omega.

Крім того, Шубін має 12 тис. євро та 26 тис. доларів готівкою. Серед джерел доходу значаться заробітна плата та заробітна плата, отримана за сумісництвом.

Читайте також: "Нові старі обличчя. Кого призначили в уряд Шмигаля"
На початок