У Полтаві влаштували протест через висловлювання голови громади Мамая

У Полтаві влаштували протест через висловлювання голови громади Мамая

Доповнено
У Полтаві влаштували протест через висловлювання голови громади Мамая
. Суспільне Полтава

Біля будівлі Полтавської міської ради 10 грудня збиралися понад 50 людей. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Як повідомив Суспільному учасник акції Андрій Батюков, вимагають публічного вибачення від голови громади Олександра Мамая за його висловлювання щодо війни на Донбасі в ефірі телеканалу "НАШ". А також звітності щодо своїх слів на позачерговій сесії міськради.

"Це абсолютно неприпустимі висловлювання. Мер Полтави має нести за це політичну відповідальність. Я як ветеран є виходить представником Сполучених Штатів (Америки – ред.), які тут воюють на території України з Росією", – говорить учасник акції Андрій Батюков.

У руках учасники акції тримали плакати із написами: "Ганьба", "Мамай, окупанти нам не "брати", "Мамай, хто твій брат?". Вони заходили до приймальні Полтавського міського голови Олександра Мамая, але його на місці не було.

"Я родом із Маріуполя. Мої батьки там живуть. Я відчуваю усю цю ситуацію. І коли у нас місті безлад повний по господарських питаннях, іще отакі усі висловлювання, що вони (росіяни – ред.) наші брати, мене це дуже обурило. Я вперше на такій акції. Відставку його, у відставку", – каже учасниця акції Оксана Зеленська.

На пікеті були присутні представники від "Європейської Солідарності" та учасники ООС.

У Полтаві влаштували протест через висловлювання голови громади Мамая
Акція протесту біля Полтавської міської ради. Суспільне Полтава

Що відомо:

  • 4 грудня в ефірі телеканалу «НАШ» Олександр Мамай сказав: «Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це Сполучені штати Америки і Росія. Дуже прикро, що іде брат на брата».
  • У Полтаві голови громадських організацій учасників бойових дій та члени родин загиблих вимагають від депутатів міськради скликати сесію для висловлення недовіри голові Полтавської громади Олександрові Мамаю. Відповідне відео 9 грудня оприлюднили на Facebook-сторінці «ГС «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО».
  • Олександра Мамая втретє обрали міським головою Полтави. 2010 та 2015 він балотувався від «Совісті України». У вересні 2018 року депутати Полтавської міськради визнали незадовільною його роботу і достроково припинили повноваження. На виборах 2020 року його кандидатуру на посаду міського голови висунула партія "За майбутнє". Змагався за посаду у двох турах. Під час повторного голосування його підтримали понад 51 відсоток виборців.
  • 30 січня 2015 року на сесії Полтавської міської ради Олександр Мамай утримався від ухвалення питання визнання «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями, а Росію країною агресором. 2 лютого 2015 року журналістам інтернет-видання «Полтавщина» Олександр Мамай повідомив, що всі політичні питання визначає Президент, Верховна Рада, а також Кабінет Міністрів України.
На початок